12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVom primi paşaportul acasă. Vezi de când ar putea fi implementat un...

Vom primi paşaportul acasă. Vezi de când ar putea fi implementat un astfel de proiect

Românii ar putea primi paşapoartele la domiciliu, potrivit unui proiect de HG, lansat în sezbatere publică pe site-ul Ministerului de Interne.

De asemenea, astfel de documente ar putea fi ridicate de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa acestor documente, respectiv de la orice reprezentanţă diplomatică a României în străinătate, indiferent de locul depunerii cererii de eliberare a documentului de călătorie.

CITIŢI ŞI: DECIZIE: Minorii se vor AMPRENTA după vârsta de 12 ani, pentru paşaport

Conform proiectului, în funcţie de opţiunea solicitanţilor, paşaportul simplu electronic să fie expediat la domiciliul titularului, sau după caz, la cel al persoanei care a formulat cererea, sub condiţia ca aceştia să suporte cheltuielile de expediţie aferente.

Proiectul mai propune şi eliminarea fotocopiilor de pe documente, acest lucru nemaifiind necesar ca urmare a faptului că originalele acestor acte vor fi scanate în momentul depunerii cererii de către cetăţean, precizează iniţiatorii.

De asemenea, serviciile publice comunitare vor accepta, pentru emiterea paşaportului simplu electronic al minorilor de până la 14 ani, duplicatele de pe procurile speciale sau declaraţiile privind acordul celuilalt părinte referitor la eliberarea documentului de călătorie pentru minor.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă