18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVlas: Sorin Ovidiu Vîntu seamănă cu Richard al III-lea. A fost BEAT...

Vlas: Sorin Ovidiu Vîntu seamănă cu Richard al III-lea. A fost BEAT de putere

Ioana Maria Vlas priveşte cu scepticism posibilitatea ca, odată cu condamnarea lui Ioan Avram Mureşan, justiţia din România să intre pe un făgaş normal şi spune că un semn în acest sens ar fi doar o decizie “echitabilă” în privinţa lui Sorin Ovidiu Vântu, în dosarul FNI, scrie RTV.net.

Invitată în studioul România TV, Ioana Maria Vlas a vorbit despre justiţia din România, dar şi despre începerea procesului lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul FNI.

“Am devenit foarte sceptică, dar m-aş bucura dacă justiţia română şi-ar face finalmente datoria. Justiţia, pentru a deveni eficientă, trebuie să rezolve o cauză într-un timp rezonabil, pentru că atunci impactul asupra societăţii este mult mai mare. În cazul lui Sorin Ovidiu Vîntu, vreau să văd cum se va termina judecata”, a spus Vlas.

Fostul preşedinte de la SOV Invest consideră justiţia ar fi “echitabilă” doar dacă ar decide ca Vîntu să returneze banii luaţi de la oamenii care au investit la FNI.

“Pe mine mă interesează un singur lucru: ca banii, dacă mai există, să fie recuperaţi şi daţi oamenilor de la care au fost luaţi pentru că aşa mi se pare că justiţia ar fi echitabilă. Nu chiar puşcăria şi închisul unei persoane rezolvă ceva”.

Ioana Maria Vlas consideră că Nicolae Popa poate fi un martor cheie în procesul lui Vîntu.

“Nu ştiu ce a spus domnul Nicolae Popa, dar el plăteşte nişte oale care nu sunt sparte de el. Pot să spun că la mine detenţia a fost un lucru dorit. Eu am vrut să ajung acolo, pentru că socotesc că fiecare om trebuie să plătească ceea ce a făcut, iar eu am minţit o mulţime de oameni şi am meritat să fiu în puşcărie. Dar domnul Popa e posibil să se simtă neconfortabil în puşcărie şi să reconsidere situaţia şi să spună trebuie să plătească cine m-a împins să fac nişte lucruri”, a spus Vlas.

“Domnul Vântu seamănă cu Richard al III-lea. A fost beat de putere, a avut foarte multă la un moment dat şi a avut chiar o perioadă în care făcea legea în România. Puterea e ca un drog, dar ca orice drog, când nu-l mai ai, intri în sevraj şi faci prostii. Ceea ce se şi întâmplă”, a mai spus Ioana Maria Vlas.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/vlas-sorin-ovidiu-vintu-seamana-cu-richard-al-iii-lea-a-fost-beat-de-putere_30203.html#ixzz1wC13u6io

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă