12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVladimir Putin denunţă corupţia din companiile publice ruse

Vladimir Putin denunţă corupţia din companiile publice ruse

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a denunţat corupţia din companiile publice, mai ales legăturile între funcţionari publici şi firme offshore, informează AFP, potrivit Mediafax.

“Dintre cei 352 de administratori ai companiilor de electricitate, 162 – adică aproximativ jumătate – sunt afiliaţi la 385 de organizaţii comerciale, companii offshore”, a spus Putin.

“Dacă dorim să creăm un climat normal de investiţii în ţară, nu mai putem tolera practica schemelor offshore în domeniul infrastructurii”, a spus Putin.

“Trebuie să punem capăt privatizărilor sălbatice de la începutul anilor 1990”, în cursul cărora companii importante au fost vândute în circumstanţe dubioase unor oameni de afaceri care şi-au plasat averile în străinătate, a insistat premierul rus.

Vladimir Putin va candida în scrutinul prezidenţial din martie 2012, în pofida protestelor vehemente faţă de modul în care s-a derulat scrutinul parlamentar din 4 decembrie.

Cele mai citite

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Rusia – Ucraina, ziua 779: Kremlinul spune că declarațiile lui Macron sunt parte a unei tendințe periculoase

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris astăzi comentariile recente ale preşedintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenţie a Franţei în...
Ultima oră
Pe aceeași temă