16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVlad Filat speră că discuţiile pentru formarea alianţei de guvernare se vor...

Vlad Filat speră că discuţiile pentru formarea alianţei de guvernare se vor încheia joi

Premierul în exerciţiu moldovean, Vlad Filat, a declarat, miercuri, la încheierea unei noi runde de negocieri cu partenerii din actuala Alianţă pentru Integrare Europeană, că discuţiile ar putea fi finalizate în cursul zilei de joi, când este posibil să fie ales şi noul preşedinte al Parlamentului, informează Mediafax.

Conform ProTV Chişinău, discuţiile de miercuri între liderii Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, Partidului Democrat, Marian Lupu, şi Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, au durat circa trei ore.

La încheierea întâlnirii, cei trei lideri au afirmat că discuţiile au înregistrat progrese, însă nu s-au finalizat încă.

Filat s-a declarat încrezător că negocierile ar putea fi încheiate până la şedinţa de joi a Parlamentului, când ar putea fi ales şi noul preşedinte al Legislativului.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, s-a declarat convins, în proporţie de 99 la sută, că va putea fi formată o alianţă între PDM, PL şi PLDM, în timp ce Marian Lupu a afirmat că discuţiile vor continua în cursul serii, la nivel de experţi.

El a adăugat că în cursul zilei de joi negociatorii Partidului Democrat vor avea o nouă întâlnire şi cu reprezentanţii Partidului Comuniştilor. Lupu declarase miercuri la prânz că joi va avea loc o şedinţă a Consiliului Naţional al partidului, care va decide asupra coaliţiei din care va face parte PDM.

Reprezentanţii PDM şi PCRM s-au întâlnit şi miercuri, într-un hotel de lux din Chişinău, aflat în proprietatea deputatului PDM Vlad Plahotniuc.

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă