4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVivendi va prelua compania SFR

Vivendi va prelua compania SFR

Grupul francez Vivendi va deţine în totalitate cea mai mare divizie a sa -SFR după ce a încheiat un acord cu Vodafone Group pentru a prelua partea de 44% deţinută de compania britanică la operatorul de telecomunicaţii mobile SFR, potrivit Mediafax. Tranzacţia va fi de 7,95 miliarde euro.

Preţul tranzacţiei include plata către Vodafone a unor dividende ale SFR în valoare totală de 200 milioane euro, se arată într-un comunicat al Vivendi. În plus, SFR şi Vodafone vor continua cooperarea comercială pentru următorii trei ani.

Vodafone vrea să folosească patru miliarde lire (4,5 miliarde euro) din încasări pentru răscumpărarea de acţiuni proprii, potrivit unui comunicat al grupului britanic. Preţul obţinut de Vodafone este “mult mai bun decât se aşteptau cei mai mulţi”, spune un analist al Sanford C. Bernstein & Co.

Este grozav pentru Vodafone şi cred că răscumpărarea acţiunilor va surprinde de asemenea prin volum”, a afirmat el.

Acţiunile Vodafone au crescut cu 18% în ultimele 12 luni, urcând capitalizarea companiei cu 92,4 miliarde lire sterline. Vivendi a urcat în acelaşi timp cu 1,7%. Acordul trebuie avizat de autorităţile pentru concurenţă, iar cele două grupuri anticipează că tranzacţia se va finaliza până la sfârşitul lunii iunie.

Tranzacţia va genera o creştere semnificativă a profitului net al Vivendi, făcând loc pentru creşterea dividendelor către acţionari”, a declarat în comunicat directorul general al grupului francez, Jean-Bernard Levy.

Vivendi nu a mai realizat vreo achiziţie externă importantă de la sfârşitul anului 2009, când a preluat controlul operatorului brazilian de telefonie GVT pentru 4,2 miliarde de dolari. Levy delcara anterior că prioritatea Vivendi este de a deţine integral mai multe active pe care deja le controlează, inclusiv SFR şi Canal Plus.

AT&T şi Deutsche Telekom au anunţat cu două săptămâni în urmă că grupul american va prelua divizia T-Mobile USA a companiei germanie pentru 39 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacţie din anul 2004 în industria telefoniei mobile.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă