13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVivendi va prelua compania SFR

Vivendi va prelua compania SFR

Grupul francez Vivendi va deţine în totalitate cea mai mare divizie a sa -SFR după ce a încheiat un acord cu Vodafone Group pentru a prelua partea de 44% deţinută de compania britanică la operatorul de telecomunicaţii mobile SFR, potrivit Mediafax. Tranzacţia va fi de 7,95 miliarde euro.

Preţul tranzacţiei include plata către Vodafone a unor dividende ale SFR în valoare totală de 200 milioane euro, se arată într-un comunicat al Vivendi. În plus, SFR şi Vodafone vor continua cooperarea comercială pentru următorii trei ani.

Vodafone vrea să folosească patru miliarde lire (4,5 miliarde euro) din încasări pentru răscumpărarea de acţiuni proprii, potrivit unui comunicat al grupului britanic. Preţul obţinut de Vodafone este “mult mai bun decât se aşteptau cei mai mulţi”, spune un analist al Sanford C. Bernstein & Co.

Este grozav pentru Vodafone şi cred că răscumpărarea acţiunilor va surprinde de asemenea prin volum”, a afirmat el.

Acţiunile Vodafone au crescut cu 18% în ultimele 12 luni, urcând capitalizarea companiei cu 92,4 miliarde lire sterline. Vivendi a urcat în acelaşi timp cu 1,7%. Acordul trebuie avizat de autorităţile pentru concurenţă, iar cele două grupuri anticipează că tranzacţia se va finaliza până la sfârşitul lunii iunie.

Tranzacţia va genera o creştere semnificativă a profitului net al Vivendi, făcând loc pentru creşterea dividendelor către acţionari”, a declarat în comunicat directorul general al grupului francez, Jean-Bernard Levy.

Vivendi nu a mai realizat vreo achiziţie externă importantă de la sfârşitul anului 2009, când a preluat controlul operatorului brazilian de telefonie GVT pentru 4,2 miliarde de dolari. Levy delcara anterior că prioritatea Vivendi este de a deţine integral mai multe active pe care deja le controlează, inclusiv SFR şi Canal Plus.

AT&T şi Deutsche Telekom au anunţat cu două săptămâni în urmă că grupul american va prelua divizia T-Mobile USA a companiei germanie pentru 39 miliarde de dolari, cea mai mare tranzacţie din anul 2004 în industria telefoniei mobile.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă