17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialVisul olimpic al unei campioane, oprit de 1.200 de lei

Visul olimpic al unei campioane, oprit de 1.200 de lei

Multipla campioană naţională şi medaliată europeană, Ionela Broască (LPS Nicolae Rotaru/CS Farul), cea care şi-a anunţat retragerea în luna mai a acestui an, a revenit la antrenamente. Sportiva, care era suspectă de hernie de disc, a fost supusă unui control de specialitate la o clinică din Bucureşti, unde a fost diagnosticată doar cu o inflamare puternică a spatelui.

Ea a urmat un tratament plătit din propriul buzunar de către preşedintele Federaţiei de Haltere, Nicu Vlad, iar situaţia sa medicală este acum mult mai bună.

Din nefericire, din cauza situaţiei financiare catastrofale a secţiei de haltere, tânăra de 18 ani nu-şi poate continua şi programul stabilit de medicii bucureşteni, contravaloarea tratamentului de recuperare care ar trebui să se facă la Techirghiol ridicându-se 1.200 de lei, adică o sumă de două ori mai mare decât medicaţia întregii secţii pentru două luni.

„Este trist că s-a ajuns aici, dar continuăm cu antrenamente uşoare în sală şi cu speranţa că vom reuşi să obţinem aceşti bani cât mai curând. Ionela este un copil deosebit de talentat, şi de aceea a şi fost ajutată de domnul Vlad, iar dacă se va recupera, va merge direct la lotul olimpic de haltere. Despre participarea la concursuri, anul acesta, nici nu mai poate fi vorba, marele regret fiind că a ratat deja Campionatul European de juniori 1 care este programat luna viitoare”, ne-a spus antrenorul Angheluş Beşleagă.

Că Ioneala Broască are o calitate deosebită reiese şi din decizia conducerii LPS de a continua să-i ofere aceleaşi condiţii ca sportivilor care aduc medalii pentru club, deşi ea nu mai poate concura. Halterofila va fi sprijinită până când va reveni pe podium sau până când va intra la o facultate, examen care va fi programat anul viitor, deşi speranţa tuturor oamenilor de la club este că ea va reveni în concursuri şi îşi va putea demonstra calităţile la olimpiada de la Rio de Janeiro, din 2016.

COMPETIŢIE

Lista pentru Campionatele Europene de Juniori

În altă ordine de idei, FRH a anunţat sportivii care vor merge la Campionatele Europene de Juniori II şi Juniori I, programate ambele în luna august, iar Constanţa va fi reprezentată de două halterofile: Daniela Dudoglu şi Maria Dumitrache. Din păcate, o altă sportivă constănţeană nu au prins lotul, pentru că a ratat titlul naţional la Botoşani.

Este vorba de Bianca Dumitrescu, cea care a fost înlocuită în lot de campioana naţională şi care a dezamăgit la Campionatul Naţional.  „Are timp, poate creşte, dar lipsa de concentrare o trage înapoi. Din păcate, dominase competiţiile interne şi a ratat exact când era mai important. Este o lecţie din care, sper eu, a învăţat ceva, şi sper să nu mai repete aceeaşi greşeală şi în viitor. Celelalte două fete merg la medalii pentru că aşa şi trebuie.

Dudoglu este a doua sportivă ca valoare din Europa, după prestaţia de la Mondiale, dar poate lua uşor aurul dacă repetă performanţa de la Cupa României (78 kilograme – n.r.), iar Dumitrache este de o seriozitate rară şi dacă depăşeşte anumite blocaje mentale poate fi unul dintre sportivii pe care să ne bazăm că ne aduce o medalie olimpică de la Rio”, ne-a spus Angheluş Beşleagă.

·        5 medalii de aur au obţinut halterofilii constănţeni la Campionatul Naţional de Juniori chiar dacă de pe podiumul de concurs au lipsit Ionela Broască şi Maria Dumitrache

 

Cele mai citite

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...

Eclipsa parțială de Lună va fi vizibilă din România

O eclipsă parțială de Lună va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, conform anunțului făcut de reprezentanții Observatorului...

Ovidiu Hațegan a luat decizia! Ce se întâmplă cu arbitrul român

Ovidiu Hațegan, unul dintre cei mai cunoscuți arbitri români, a decis să pună capăt carierei sale de arbitru central, la vârsta de 44 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă