4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialVisa colaborează cu Samsung pentru o aplicaţie de plăţi prin telefonul mobil

Visa colaborează cu Samsung pentru o aplicaţie de plăţi prin telefonul mobil

Visa, cea mai mare companie specializată în plăţi electronice, s-a asociat cu Samsung Electronics pentru furnizarea unei aplicaţii financiare prin intermediul căreia telefoanele mobile pot fi folosite pe post de carduri de credit sau de debit, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

Aplicaţia PayWave a Visa va fi o funcţie standard a telefoanelor Samsung şi va permite utilizatorilor să plătească pentru bunuri şi servicii prin apropierea aparatelor de un cititor, au anunţat luni cele două companii, la Mobile World Congress în Barcelona.

Visa şi Samsung vor colabora şi în privinţa unei tehnologii prin care băncile vor putea descărca în condiţii de siguranţă informaţii privind conturile, către telefoane Samsung, în vedere plăţilor.

Producătorii de telefoane şi companii financiare precum Visa şi MasterCard promovează acest tip de aplicaţii pentru aşa-numitele portofele mobile, încurajând participanţii la evenimentul din Barcelona să facă plăţi cu telefoane care au această funcţie.

“Alianţa Visa-Samsung, la nivel global, este prima de acest tip între un mare producător de telefoane şi un operator de plăţi electronice, care deschide calea pentru introducerea pe scară largă a acestor aplicaţii”, potrivit celor două companii.

Această piaţă în dezvoltare necesită colaborarea între retaileri, bănci, companiile de carduri de credit, producătorii de telefoane mobile, furnizorii de servicii de telefonie şi producătorii de cititoare electronice.

ABI Research a anticipat în noiembrie că numărul telefoanelor care dispun de aplicaţia de plăţi electronice va creşte de la circa 102 milioane în 2012 la 1,95 miliarde de unităţi în 2017.

Cele mai citite

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

România educată este prost evaluată. Ce presupune schimbarea

În urma analizei rezultatelor simulării Evaluării Naţionale şi a feedback-ului din comunitatea educaţională, Federaţia Coaliţia pentru Educaţie a solicitat, într-o declarație de presă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă