13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVirusul AH1N1 face noi victime în Iaşi

Virusul AH1N1 face noi victime în Iaşi

Două persoane din Iaşi, o femeie de 54 de ani şi un bărbat de 35 de ani, diagnosticate cu gripă AH1N1, sunt internate în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, acestea respirând cu ajutorul aparatelor, potrivit Mediafax.

Cele două persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în urmă cu câteva zile, iar analizele de laborator au confirmat prezenţa virusului AH1N1.

Citeşte şi Virusul AH1N1 face noi victime în Iaşi

Întrucât starea lor de sănătate s-a înrăutăţit, cei doi pacienţi au fost mutaţi la Secţia Terapie Intensivă din cadrul aceluiaşi spital.

Atât femeia, cât şi bărbatul respiră cu ajutorul aparatelor, medicii fiind rezervaţi în privinţa evoluţiei stării lor de sănătate.

“Cei doi pacienţi se află sub supraveghere permanentă, la Terapie Intensivă”, a declarat, vineri, medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Citeşte şi Timişoara: Femeie gravidă, diagnosticată cu gripă AH1N1, internată în stare gravă la spitalul judeţean

Potrivit medicilor ieşeni, femeia suferă de obezitate şi diabet, în timp ce tânărul a fost diagnosticat încă de la naştere cu mai multe afecţiuni, între care anemie acută şi osteoporoză severă.

În urmă cu cinci zile, un tânăr de 30 de ani, din Iaşi, a decedat, din cauza gripei AH1N1, bărbatul fiind adus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, pe 21 februarie, de la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu.

Familia tânărului intenţionează să depună plângere la Colegiul Medicilor împotriva cadrelor medicale care l-au tratat. Părinţii tânărului susţin că boala nu a fost depistată în primele zile de după internare şi că atunci când s-a pus diagnosticul de gripă AH1N1 era prea târziu pentru a-l mai salva.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, medicul Carmen Dorobăţ, a afirmat că medicii unităţii pe care o conduce au depus toate eforturile în acest caz.

“Nicăieri în lume nu se putea face mai mult. L-am tratat exact cum trebuia”, a mai spus medicul Carmen Dorobăţ.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă