25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVîntu, în 2006: Popa mă sună din când în când pe telefonul...

Vîntu, în 2006: Popa mă sună din când în când pe telefonul meu

Într-un interviu din Cotidianul, publicat în 2006, Sorin Ovidiu Vîntu declara că Nicolae Popa ţine legătura cu el, potrivit realitatea.net.

“Nicolae Popa a fost interpusul dvs.?”, îl întreba în 2006, Liviu Avram pe Sorin Ovidiu Vîntu, într-un interviu în Cotidianul. “Evident, a fost un interpus de-al meu”, a fost răspunsul omului de afaceri, care a adăugat că, din nefericire, Nicolae Popa a fost condamnat în cazul FNI.

“Este unul dintre cei mai minunaţi prieteni pe care i-am avut vreodată. El plăteşte stupiditatea. Plăteşte stupiditatea, servilismul organelor de anchetă de la acea vreme”, a mai declarat SOV atunci.

Întrebat dacă mai ţine legătura cu el, Vîntu a răspuns: “Evident, e prietenul meu. Nu mă întrebaţi unde se află, că nu ştiu. Mă sună din când în când pe telefonul meu”.

“Altminteri, ce relaţii mai aveţi cu justiţia? – Relaţii excepţionale. Ne întâlnim, ne vizităm. Adica? – Ei, nu m-aţi văzut? Mă duc pe la Tribunal, mă duc pe la Judecătorie”, continua interviul din Cotidianul.

Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut pentru 24 de ore în dosarul fugii lui Nicolae Popa, acesta fiind cercetat în dosarul privind fuga lui Nicolae Popa din România. Vîntu este acuzat de favorizarea infractorului, după ce ar fi facilitat fuga din ţară a lui Nicolae Popa. SOV a fost dus la Arestul Poliţiei Capitalei.

Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, a fost arestat la Jakarta în decembrie 2009. Fostul director Gelsor era urmărit internaţional din anul 2002. A părăsit ţara după izbucnirea scandalului FNI în care peste 400.000 de persoane au fost păgubite. Pe numele lui Nicolae Popa, în ianuarie 2002, a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea de infracţiuni economice, iar în iunie 2009, un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi delapidare, fiind condamnat la 15 ani de închisoare.

În ianuarie 2010, Nicolae Popa a solicitat suspendarea executării pedepsei cu închisoarea dată de autorităţile româneşti. Cererea a fost însă înaintată Poliţiei din Indonezia care a refuzat-o pe motiv că Popa nu este deţinutul lor, ci al României. Informaţia a apărut în ziarul The Jakarta Globe. Autorităţile indoneziene au declarat că Nicolae Popa a fost arestat în baza mandatului trimis de către Interpol, la cererea Poliţiei Române. Pe de altă parte, apărătorii din Jakarta ai acuzatului susţin că poliţia indoneziană nu are niciun motiv să îl ţină încarcerat pe Popa în perioada procesului de extrădare. Şi asta, deoarece Popa a trăit timp de nouă ani în Indonezia fără să comită vreo infracţiune.

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă