11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialVîntu către Ghiţă: "Dacă am strâns puţin din pinteni ţi-ai dat duhul"

Vîntu către Ghiţă: “Dacă am strâns puţin din pinteni ţi-ai dat duhul”

RECTIFICARE: În referatul de arestare al procurorilor, prezentat de Hotnews, nu apare porecla Chiorul, ci “gruparea lui C.”

Procurorii au înregistrat discuţia pe care Sorin Ovidiu Vîntu a avut-o cu Sebastian Ghiţă, la întâlnirea în urma căreia Vîntu a fost arestat. În cadrul acestei întâlniri, Vîntu a primit cei 150.000 de euro marcaţi de procurori de la Ghiţă şi care ar reprezenta plata şantajului. În discuţie, Vîntu îl avertizează pe Ghiţă că se bagă într-un război care îl depăşeşte, care nici măcar nu îi aparţine. Efectul: riscă să se trezească cu gâtul rupt ori de tabăra lui Vîntu, ori de cea a “Chiorului”, în funcţie de interesele strategice ale fiecăruia.

Conform transcriptului prezentat de Mediafax şi extras din motivarea de arestare a lui Vîntu, întâlnirea a avut loc miercuri.

Vîntu: Încă o chestie, stop. Să nu te bazezi nicio clipă şi să nu-ţi doreşti ca eu în două luni să fiu arestat. De ce? În ziua în care sunt arestat, ţi se reziliază ţie contractul de management şi ai zburat de acolo cu fulgi cu tot.

Ghiţă: Da.

Vîntu: Deci roagă-te de sănătatea mea, cum mă rog şi eu de a ta.

Ghiţă: Am înţeles. Mi-aţi dat o temă. (…)

Ghiţă: Da, nu am nicio problemă.

Vîntu: Ţi-o respect puştiule, eu nu-mi bat joc de banii oamenilor, nu fur banii oamenilor, nu-mi bat joc de ei, e dreptul tău, banii tăi. Deci ţi-am dat, iubitul meu prieten, tot ce nici măcar nu ţi-ai dorit, inclusiv CA-ul. Mai mult decât atât, iubitule, n-am ce să-ţi mai dau. Dacă mă mai f… la cap cu stări de nesiguranţă, băi, termină-te dracului, că nu vreau să-ţi fac ceva. Mie îmi convine ca cineva să nu doarmă noaptea de grija salariilor.

Ghiţă: Da.

Vîntu: Păi şi atunci de ce? Băi, băiatule, tu crezi că mă f… în propriul c… cu propria p…. ?

Ghiţă: Nu, dar….

Vîntu: Eu am reacţionat doar când am avut senzaţia că vrei să iei ce nu-i alt tău, atât.

Ghiţă: N-am ce să iau şi am mai zis-o încă o dată, de-aia a fost o senzaţie….

Vîntu: Copilu’, a fost singura dată când am reacţionat, cu duritate, într-adevăr, că sunt un tip dur, nu sunt dus la biserică, dar am reacţionat doar în momentul în care m-am simţit ameninţat, în rest mi-am văzut de ale mele.

Ghiţă: Alex rezolvă problema cu Ion şi suntem clean. (…)

Vîntu: Ai vreo nemulţumire, aveţi vreo tensiune, ieşiţi de-acolo în faţa blocului şi certaţi-vă cât vreţi.

Ghiţă: O singură dată am zis eu faţă de Enache de o sută cinci…, dar n-am zis…..

Vîntu: Copilu’ nu mai băgaţi tensiune între oameni!

Vîntu: Bun, îţi mai dau nişte…, îţi spun acum nişte chestii în afara….

Ghiţă: Da.

Vîntu: Tu ai intrat într-un joc, ale cărui reguli nu le ştii. Ai intrat între…, ca un naiv, că eşti încă un naiv, eşti prea mic, ai intrat între două grupări uriaşe.

Ghiţă: Adică?!

Vîntu: Vezi-ţi doar de business!

Ghiţă: Păi, nu m-am băgat.

Vîntu: Că-ţi rupem gâtul ori gruparea mea, ori gruparea lui C. îţi rupem gâtul dacă ne-ncurci, dacă vom considera că ne-aduce un avantaj strategic în războiul nostru, ca la…. Prietenul meu, puştiule, ţi-am spus că vreau să te cresc. Nu mai am această intenţie după întâmplările din ultima vreme, dar măcar un sfat dezinteresat îţi dau. Nu te băga într-un război care nu îţi aparţine. Nu ştii, habar n-ai despre ce e vorba, cine e în chestia asta, care sunt regulile unui joc de genul ăsta. Nu le ştii. Ai să ai nevoie de un 20 de ani să le înveţi.

Ghiţă: Mai învăţ.

Vîntu: Nu, asta nu se învaţă în două zile, în două luni, în doi ani.

Ghiţă: Mai învăţ.

Vîntu: Nu se învaţă în timp scurt. După ce ai să ai tot corpul brăzdat de cicatrici, cu răni sângerânde pe tine, după aia o să înţelegi şi tu cum se joacă un joc d-ăsta. E fără mamă, fără tată şi fără prizonieri.

Vîntu: Realitatea, din moment ce am stabilit cu tine şi l-am pus pe Ion ca păstrător al acestei înţelegeri acolo, Realitatea a ieşit din preocupările mele. Cât ar fi, eu nu am miză acum. Iar când va fi miză, când vor începe marile negocieri, ţi-am spus, ne întâlnim… (…)

Vîntu: Nu numai că ştiu, dar diferenţa o plătesc eu, alea trei luni de zile diferenţa o plătesc eu, nu numai că ştiu, mă şi costă.

Ghiţă: Peste o sută cincizeci? Mă rog, e o exagerare.

Vîntu: Bine”.

Vîntu l-a ameninţat însă şi mai subtil pe Ghiţă, cu legea şi cu decredibilizarea în ochii publicului şi ai partenerilor de afaceri.

Vîntu: “Am spus: Ce-a promis Ghiţă că vă livrează, vă livrez, staţi liniştiţi, nu-l mai încurajaţi în prostie. Ăsta e mesajul pe care l-am trimis. Ce-a promis Ghiţă că vi se livrează, vi se va livra, nu îl împingeţi la prostii. Ăsta e tipul de mesaj, nu te-am umilit nici acolo. Şi de aia am ales altă strategie, să te împing în interiorul legii. N-am, tati, n-am venit aici cu…, stai liniştit, că eu nu fac de-astea. Ţi-am spus că te-am graţiat. Am decis să aplic altă strategie, să te împing în interiorul legii, pe lege, unde sugi p…, pentru că ai fost atât de imprudent încât nu ţi-ai luat nicio măsură de precauţie, crezând, bazându-te pe chestii de-astea de golan”.

Vîntu îl avertizează pe Ghiţă că nu şi-a luat nici o precauţie legală în contractul încheiat cu el şi că îl va stoarce cu legea în mână.

Vîntu: Şi am decis, domnule, dacă acum e atât de vulnerabil şi pot să-l fac pe băiat să devină doar casier plătitor, a întârziat şase zile, a pierdut zece milioane. De ce p… mea să mă apuc să-i fac eu, îl împing în lege şi îl f… de nu se vede. Deci, acum eşti în interiorul legii, Sebastian, unde eşti vulnerabil sută la sută”, afirmă Vîntu, care se jură “pe copiii săi”.

“Şi fără să mă ascund în vreun fel, fără vreun interes, pentru că ţi-o spun deschis, sunt călare pe situaţie, sunt călare pe tine şi cred că ţi-ai dat seama de lucrul ăsta. În faţa altora, spune ce vrei. Sunt călare pe tine, că, dacă am strâns puţin din pinteni ţi-ai dat duhul. Te ridiculizez în tot târgul, te fac de c…, vei deveni un personaj penibil, eu ştiu să fac mişto şi cu intrări în presă”.

Vîntu explică şi rostul scandalului de la sediul Realitatea Tv, când a venit cu o duzină de bodyguarzi şi a creat agitaţie, iar Ghiţă a apelat la Poliţie.

Vîntu: “De-aia am venit acolo (în 27 martie, la sediul Realitatea), ca să fie scandal, că, dacă nu veneam acolo, nu prea era scandal. Venirea mea acolo…, tu vroiai scandal, nu, eu vroiam scandal. Te-am lăsat pe tine şi tu să-l faci, să-ţi arăt cum se joacă cu adevărat cu creierul, nu cu hormonii. Deci, în timpul unui scandal, toţi cei care te-au susţinut se dau deoparte, chiar dacă se bat cu pumnii în piept, fratele nostru, sau Ghiţă, sau Sebastian, că e aia, aia sau au alte interese, se vor da deoparte… Pe ei îi doare în p…, că ai dreptate, că n-ai dreptate, că am eu, îi doare fix în p… Îi interesează să profite fără să fie atinşi de c… Or, când a apărut, am dat drumul la ventilator şi am început să arunc stropi de c… acolo, s-a făcut linişte. Întotdeauna am avut grijă să am un şir de contacte, din când în când mai scot câte un şeptar. Primul lucru care se face când începe un război, se dă atacul la resurse. Eu asta te învăţ. Identifici resursele duşmanului tău şi începi să-i anulezi resursele. Rămâi fără contracte, nu mai împingi bani, ai ieşit din business, până la sfârşitul anului eşti falit. Dar falit, falit.

Cele mai citite

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...
Ultima oră
Pe aceeași temă