20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialVinexpert l-a adus pe Maximilian Riedel la Bucureşti

Vinexpert l-a adus pe Maximilian Riedel la Bucureşti

La invitaţia Vinexpert, Maximilian Riedel, CEO al Riedel Crystal of America, a venit pentru prima dată în România.

Peste 130 de iubitori ai vinului au ales să-şi petreacă a treia zi de Paşte la o prezentare unică a celor mai celebre pahare şi decantoare din lume. Pentru demonstraţia de la Hotelul Ramada Parc au fost folosite patru vinuri atent alese din selecţia Vinexpert: Prince Stirbey Cramposie Selecţionată 2009 – România, Mulderbosch Chardonnay 2007 Africa de Sud, Wild Rock Pinot Noir 2008 Noua Zeelandă, Salentein Cabernet Sauvignon 2008 – Argentina.

A treia zi de Paşte, primul wine tasting show condus de Maximilian Riedel în România a atras peste 130 de iubitori ai vinului La invitaţia Vinexpert, Maximilian Riedel, CEO al Riedel Crystal of America, a venit pentru prima dată în România.

Maximilian Riedel reprezintă cea de-a 11 generaţie a familiei austriece care a revoluţionat designul paharelor de vin, prin crearea câte unui pahar pentru fiecare soi şi tip de vin Riesling şi Chardonnay, Bordeaux şi Burgundia, Porto şi Sherry şi aşa mai departe. Astfel, paharele Riedel fructifică la maximum bogăţia aromatică a vinului. Potrivit Time Magazine, “Familia Riedel nu a produs nici măcar o sticlă de vin.

Dar, în ultimii 50 de ani, acest clan de maeştri sticlari a făcut mai mult pentru sporirea plăcerii oenofililor decât orice dinastie de producători de vin”. Pentru demonstraţia de la Bucureşti, Maximilian Riedel a folosit patru pahare de cristal din gama VITIS pentru Riesling, Chardonnay, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon şi un pahar de apa de unică folosinţă. Degustarea a fost comparativă, fiecare vin fiind băut, pe rând, din paharul adecvat, dintr-un pahar destinat altui soi şi din paharul de plastic.

E posibil că un pahar să fie bun pentru Riesling, dar rău pentru Chardonnay? Un Pinot Noir pare mai prost dacă e băut dintr-un pahar de Cabernet Sauvignon? Maximilian Riedel i-a convins chiar şi pe cei mai sceptici că da mărimea paharului, forma cupei şi deschiderea paharului dirijează vinul către zona de gust care-i potenţează cel mai bine calitatea şi aromele. De exemplu, paharul de Pinot Noir trimite vinul pe vârful limbii, unde simţim gustul dulce, în timp ce paharul de plastic îl lasă să se împrăştie pe părţile laterale ale limbii, unde simţim aciditatea.

Pinot Noir fiind un vin cu aciditate mare, e preferabil să fie trimis spre vârful limbii, pentru a-i simţi fructuozitatea. La fel şi în cazul mirosului în paharul de Cabernet Sauvignon, buchetul fîn al Pinot-ului de abia se simte, iar în paharul de plastic nu mai simţi decât alcoolul!

Fiind el însuşi un designer foarte talentat, Maximilian Riedel şi-a prezentat şi cea mai recentă creaţie: un spectaculos decantor în formă de şarpe încolăcit, care permite aerarea maximă a vinului în timp ce se prelinge de la cap spre coadă şi înapoi. Seara s-a încheiat în acordurile muzicii trupei Alpha Blues Band, iar la plecare fiecare participant a primit câte un set de 4 pahare Vitis, în valoare de 600 de lei, alături de surprize şi vouchere oferite de partenerii Vinexpert.

În România, produsele Riedel sunt importate exclusiv de Vinexpert, fiind comercializate în magazinele reţelei din Bucureşti, Cluj şi Oradea şi pe evinoteca.ro

Cele mai citite

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

Iohannis,mesaj de Ziua Independenței Naționale a României

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj cu prilejul Zilei Independenței Naționale a României. Vă prezentăm în continuare textul mesajului, așa  cum ne-a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă