14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialViitorul joacă din ce în ce mai bine

Viitorul joacă din ce în ce mai bine

Constănţenii au evoluat excelent la Chiajna şi dau semne că evoluează în joc de la meci la meci.

 

Marile echipe din eşalonul de elită al fotbalului românesc vedeau în Viitorul Constanţa o formaţie pe seama căreia se vor face puncte frumoase. După primele două runde, echipa lui Hagi a arătat că nu este uşor de învins şi că va fi una din nucile tari ale stagiunii.

Chiar dacă nu a câştigat nici unul din primele două jocuri, Viitorul nici nu a pierdut. După un 2-2 cu FC Braşov, echipa de pe litoral a remizat şi cu Concordia Chiajna. Dacă în primul meci ocaziile constănţenilor au fost foarte rare, la Chiajna, Viitorul a avut iniţiativa şi, dacă nu rata exagerat de mult, se putea impune cu uşurinţă. Jocul din etapa a II-a l-a mulţumit şi pe patronul Gheorghe Hagi, care se aşteaptă ca la următoarele jocuri să vină şi primul succes.

„Aşteptăm victoria. Drumul este lung, iar noi mergem, meci de meci, să jucăm cu plăcere, să facem partide bune. Uşor-uşor o să arătăm mai bine. Liga 1 este grea, puternică şi sperăm să-i facem faţă. Ne-am dorit să ajungem aici, să cunoaştem nivelul Ligii I şi indiferent ce se întâmplă, pentru noi e o realizare foarte mare că suntem aici”, a declarat Hagi. Pentru tehnicianul Cătălin Anghel, meciul următor este cel mai important. Antrenorul acordă o atenţie sporită refacerii, în Liga I jucânduse la cu totul altă intensitate decât în eşalonul secund.

„În primele două etape trebuie să remarc întreaga echipă. Jucătorii şi-au făcut datoria în mare parte. Sunt tineri, au arătat că pot face faţă în Liga I, dar numai rezultatele ne dau încredere. Trebuie să ne refacem pentru meciul cu Astra Ploieşti. Acesta este cel mai important lucru acum. În Liga I sunt meciuri de o altă intensitate şi trebuie să pregătim foarte bine următorul joc”, a spus Cătălin Anghel. Viitorul Constanţa este cea mai tânără echipă din Liga I, la propriu, media de vârstă a jucătorilor care au evoluat în primele două runde fiind mai mică de 22 de ani.

Meciul cu Astra, tot la Galaţi

Chiar dacă Viitorul Constanţa a încheiat un protocol de colaborare cu Farul, pentru utilizarea arenei de la Constanţa, meciul din etapa a III-a, cu Astra Ploieşti, va avea loc tot la Galaţi, la fel ca în prima etapă. Motivul pentru care nu se poate juca încă la Constanţa este suprafaţa de joc. Gazonul are nevoie de îmbunătăţiri substanţiale pentru a ajunge la o calitate compatibilă cu o partidă de Liga I. Suprafaţa de joc a fost supusă deja la tratamente specifice, iar gazdele se vor pregăti pe terenul secund, pentru a nu deteriora suprafaţa sau întârzia procesul de refacere a gazonului.

2 puncte a acumulat Viitorul Constanţa în primele două etape ale Ligii I, în urma celor două rezultate de egalitate.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

Programul apă-canal de la Fondul de Mediu a fost fraudat! Președintele AFM confirmă dezvăluirile PUTEREA

Președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Neculaescu, confirmă dezvăluirile PUTEREA legate de fraudele masive cu finanțare prin AFM pentru programul apă-canal. Conducerea Administrației Fondului...
Ultima oră
Pe aceeași temă