18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialViitorul dictator de la Phenian, scolit in Elvetia

Viitorul dictator de la Phenian, scolit in Elvetia

In 1993 sau in 1994, doi tineri nord-coreeni au inceput sa frecventeze exclusivista si foarte costisitoarea scoala Internationala din Berna, sub numele de "Chol Pak" si "Chung Kwang". Inca de atunci circula zvonul ca acestia ar fi, de fapt, cel de-al treilea fiu al dictatorului nord-coreean Kim Jong-Il, Kim Jong-Un, si bodyguardul sau, zvon care a fost confirmat de publicarea fotografiilor mostenitorului desemnat al liderului de la Phenian.
Un fost coleg a acceptat, cu conditia sa ii fie pastrat anonimatul, sa povesteasca pentru cotidianul german "Die Welt" cateva amintiri de la scoala elvetiana. "Chol Pak" avea cam 11 ani cand a ajuns la Berna si, la inceput, a luat lectii in particular, "pentru ca engleza lui era foarte slaba si avea un accent foarte puternic". "Cu timpul, el si-a insusit limba (engleza) foarte bine si a invatat si germana, cel putin elementele de baza", isi aminteste fostul coleg. Se imbraca tot timpul foarte simplu, in special in negru, cu cate un tricou gri din cand in cand.

 

"Odata, a aparut cu un tricou cu dungi albastre, iar un coleg l-a intrebat, in gluma, «cu ce ocazie» s-a imbracat asa de elegant. A ras si el, cu noi toti", a povestit sursa ziarului "Die Welt". "Chol Pak" s-a integrat foarte bine in atmosfera cosmopolita a scolii, unde invatau impreuna americani, europeni, evrei, asiatici si arabi. El a intrat in echipa de fotbal, in care jucau multi americani, si a invatat sa joace baschet de la un israelian. Se intelegea foarte bine chiar si cu un sud-coreean, probabil, crede fostul coleg, pentru ca sud-coreeanul desena foarte bine, iar "Chol Pak" era pasionat de benzile desenate, mai ales de manga, benzile desenate japoneze. Fara sa fie tocilar, era un elev bun, mai ales la matematica.

Cel de-al doilea nord-coreean, "Chung Kwang", era mai popular, datorita talentului sau de sportiv si constitutiei atletice ca a lui Bruce Lee. Era cel mai bun marcator al echipei de fotbal si stia foarte bine kung-fu si karate, incercand sa ii initieze si pe altii, mai ales pe "Chol Pak", in arte martiale. Un incident i-a pus pe ganduri pe fostii colegi: un elev care avea obiceiul de a "roade" creioanele a ramas cu unul blocat in gat, iar "Chung Kwang" a reusit sa i-l scoata, salvandu-l de la sufocare. "Un copil normal nu prea poate sa faca asa ceva", comenteaza fostul coleg, care admite acum ca ar fi putut sa fie vorba, de fapt, despre un bodyguard, un militar care arata mult mai tanar.

"Chol Pak" si "Chung Kwang" au disparut brusc in 1998, dar acest lucru nu a mirat atunci, pentru ca transferurile erau frecvente, multi dintre elevi fiind fii de diplomati sau de oameni de afaceri care, prin natura carierei lor, isi schimba des resedinta.

Cele mai citite

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de 95,3 milioane euro acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, luni, planurile României de a acorda transportatorului aerian naţional deţinut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de...

Arma de care se tem rușii!

În anii 1960, în vremurile tensionate ale Războiului Rece, o legendă a apărut în România, fascinând și intrigând imaginația poporului. Se spune că...
Ultima oră
Pe aceeași temă