23.6 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialVIDEO viral. Cum ar arăta lumea dacă HOMOSEXUALITATEA ar fi „NORMALUL”

VIDEO viral. Cum ar arăta lumea dacă HOMOSEXUALITATEA ar fi „NORMALUL”

Un videoclip care prezintă o lume imaginară în care homosexualii şi lesbienele ar fi majoritari, iar heterosexualii minoritari a devenit viral pe reţeaua de socializare Facebook. Clipul a strâns 61.803 like-uri şi a fost distribuit de 55.357 de persoane.

 În videoclip este prezentată viaţa unei fetiţe care se naşte heterosexuală (persoană care manifestă atracţie faţă de sexul opus -.n. red.) într-o lume în care majoritari sunt cei care au relaţii sexuale cu persoane de acelaşi gen.

Ashley, personajul principal din videoclip, este fiica unui cuplu de lesbiene. Fetiţa îşi dă seama la vârsta de cinci ani că nu este asemenea celor din jurul ei, că nu este „normală”. Ashley se simte atrasă de un băiat, iar de aici încep problemele ei. De-a lungul anilor, fetiţa se simte din ce în ce mai atrasă de sexul opus, iar când colegii ei de la şcoală îşi dau seama de acest lucru, aceştia o terorizează şi o bat.

Paralel cu viaţa lui Ashley, este prezentată şi normalitatea din societatea în care fetiţa trăieşte: cuplurile de heterosexuali sunt marginalizate, biserica nu acceptă relaţiile între persoanele de sex opus, la şcoală nu se predau poveştile „normale de dragoste” între un bărbat şi o femeie, exemplul concret fiind piesa lui Shakespeare, Romeo şi Julieta, care devine Romeo şi Julio.

Personajul principal, Ashley, nu face faţă reacţiilor din societatea în care trăieşte şi se sinucide.

Videoclipul „What if Gay was Straight and Straight was Gay?” (Dacă homosexualitatea ar fi heterosexualitatea, iar heterosexualitatea homosexualitate?) atrage atenţia asupra drepturilor minorităţilor sexuale şi a greutăţilor şi prejudecăţilor cu care acestea se confruntă.

Flimul a fost inspirat din viaţa mai multor homosexuali şi lesbiene care s-au confruntat cu violenţe şi prejudecăţi din partea heterosexualilor. Filmul este realizat de WingSpan Pictures, după un scenariu de David Tillman şi Kim Rocco Shields.

Cele mai citite

Fraudă cu fonduri europene la Râmnicu Sărat investigată de Parchetul European

Procurorii europeni investighează fraudarea banilor alocați în cadrul Proiectului “Dezvoltare locală în cadrul municipiului Râmnicu Sărat prin reducerea numărului de persoane aflate în...

Ministrul de Finanțe și șeful Vămilor inaugurează scanerele de la vama Albița

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, și președintele Autoritãții Vamale Române, Marcel Mutescu, merg în ziua de 4 iunie 2024 la vama Albița (județul Iași), unde...

Ministrul de Externe al Republicii Muntenegru a mers la SNSPA

Ministrul de Externe al Republicii Muntenegru, Filip Ivanović, a făcut o vizită la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București. Vizita la...
Ultima oră
Pe aceeași temă