19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Ponta: Jandarmii au mână liberă contra demonstranţilor violenţi. Incidentul cu...

VIDEO. UPDATE. Ponta: Jandarmii au mână liberă contra demonstranţilor violenţi. Incidentul cu ministrul Culturii, anchetat de Poliţie

UPDATE: Comisarul şef, Mihai Pruteanu, a anunţat că poliţia a deschis un dosar penal după incidentul din centrul Capitalei în care maşina ministrului Culturii Daniel Barbu a fost avariată de protestarii anti Roşia Montană.

Citeşte şi: Poliţia Capitalei: Cel care a spart geamul maşinii ministrului Barbu a fost identificat şi va fi audiat

UPDATE: Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului de Interne Radu Stroe, în şedinţa de Guvern, că jandarmii au mână liberă să acţioneze când protestele depăşesc “linia roşie”, transmite Mediafax.

“Vreau să daţi un semnal foarte clar de respectare a legii. Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii ’30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului. Cât timp protestele sunt paşnice, jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar în momentul în care se trece linia roşie şi vorbim de agresiuni, ameninţări, blocarea unor drumuri, aveţi din partea mea mandat foarte clar de intervenţie conform legii”, i-a spus Ponta lui Stroe. 

—-

PNL condamnă acţiunile agresive împotriva oricărui ministru sau cetăţean, transmit liberalii într-un comunicat.

Totodată, PNL menţionează că nu a contestat niciodată acţiunile de protest pe subiectul Roşia Montană şi că ministrul de Interne Radu Stroe s-a arătat “deschis” faţă de manifestările din Piaţa Universităţii.

—-

Membrii site-ului rezistenta.net au publicat pe Facebook un filmulet care ar reprezenta, în opinia lor, dovada conform căreia ministrul Culturii, Daniel Barbu, şi-a spart singur luneta maşinii. “Mai multa lume a fost pacalită de iluzia de la secunda :07 când luneta pare crăpată, dar iluzia este din cauza ploii. În această captură se vede clar geamul întreg şi ud la secunda :25. La secunda :27 geamul este spart, dupa ce Ministrul Barbu tranteşte uşa”, conform paginii de Facebook “”Rezistenţa urbană”.

Autorul postării a adăugat că “este posibil ca geamul sa fi fost fisurat de palme in latura cealalta, in niciun caz nu s-a dat cu pietre sau intentionat. Tot timpul se striga “nu il atingeti [pe ministrul Barbu]”.
 
 
 
 

_ _ _ _ _

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat că, atunci când a ieşit din Club A, protestatarii “au înconjurat maşina şi au început să o lovească. Când au spart luneta am ieşit şi le-am spus că se comportă ca nişte neo-fascişti. Au lovit maşina cu pietre”, conform gandul.info.

Daniel Barbu a adăugat că în interiorul Clubului nu a fost agresat.

Citeşte şi Barbu: Le-am spus protestatarilor că se comportă ca nişte NEO-NAZIŞTI

Citeşte şi Ce spun Ponta şi Antonescu despre incidentele de la Universitate 

_ _ _ _ _

Autovehiculul ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost blocat şi avariat, joi seara, de protestatarii din Piaţa Universităţii faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană.

Aproximativ 50 de opozanţi ai proiectului Roşia Montană l-au bruscat pe ministrul Culturii şi l-au împiedicat, timp de circa o jumatăte de oră, să părăsească strada din faţa Club A, din centrul vechi al Capitalei, informează B1TV.

Manifestanţii au încercat iniţial să intre în dialog cu ministrul în interiorul pubului, însă Daniel Barbu a refuzat să le răspundă. Ulterior, protestatarii au ieşit în stradă şi au lipit pe geamul din spate al maşinii ministrului bancnote cu faţa lui Daniel Barbu. In busculada produsă de intervenţia jandarmilor, manifestanţii au spart luneta maşinii.

Protestatarii au cerut demisia ministrului şi au scandat minute în şir “ruşine, ruşine să vă fie!”. Totodată, manifestanţii au aruncat cu bancnote false în demnitar şi l-au huiduit, întrebându-l “Câţi bani ţi-ai luat?”. 

La solicitarea Poliţiei, jandarmii au intervenit pentru deblocarea maşinii ministrului Culturii.

Barbu se afla, la momentul producerii incidentului, la un eveniment în Club A din centrul vechi al Capitalei, unde a fost invitat să ţină o prelegere despre starea culturii şi despre posibilitatea demolării casei monseniorului Ghika.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă