28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO Publicația Bild acuză Rusia de ingerințe în alegerile parlamentare prin susținerea...

VIDEO Publicația Bild acuză Rusia de ingerințe în alegerile parlamentare prin susținerea extremiștilor din partidul AfD, devenit a treia putere politică din Germania

Publicația Bild acuză Rusia de ingerințe în alegerile parlamentre din Germania, prin realizarea unei campanii pentru partidul de extremă dreapta, AfD.

„De sâmbătă, sute de „bots“, conturi automatizate ale reţelei de socializare Twitter, fac campanie pentru AfD. Multe dintre ele provin din Rusia”. Exemplul dat de Bild este mesajul de pe un astfel de cont, în care se spune „Dacă aceştia rămân la putere, în cinci ani avem război civil“. 

Problema n-ar fi, după Bild, mesajul în sine, ci faptul că acest cont, deschis pe numele Renate Biller, la deschiderea sa de acum câteva zile avea doar 16 „urmăritori“ (followers). În doar 12 ore, susţinătoarea AfD a primit la mesajul sau 641 retweets şi 643 de likes, „un lucru nefiresc pentru un cont atât de necunoscut“. 

„Sute dintre conturile redistribuitoare ale mesajului ar proveni din Rusia, ar avea nume ruseşti şi ar constă dintr-o combinaţie aleatorie de litere şi cifre“, mai scrie Bild. Mergând pe urmă acestora, publicaţia constată că aceşti „promotori“ fac reclamă pentru automobile în Rusia, site-uri pornografice şi răspândesc ştiri contra opozanţilor politici din Rusia. 

O vreme, Moscova a  cochetat cu AfD-ul, care are mulţi votanţi între repatriaţii germani originari din Rusia. Publicaţia Bild, precum şi alţi promotori ai teoriei conspiraţiei, dovedite sau nu, par a consideră că această „cochetărie“ nu s-a încheiat.CITEȘTE ȘI: FOTO VIDEO Primele rezultate ale exit-poll-ului din Germania. Partidul Angelei Merkel se plasează pe locul întâi. Extrema dreaptă intră în ParlamentRezultatele primului exit poll publicat arată: CDU-CSU, partidul Angelei Merkel – 35%, SPD – 21%, iar AfD a obținut doar 14% din voturile germanilor. Potrivit primelor rezultate, extrema dreaptă reprezentată de AfD va intra în Parlament. Ar fi prima dată după Al Doilea Război Mondial când o formaţiune de extremă-dreapta este reprezentată în Parlamentul federal din Germania.​

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă