10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO.Protest pe schelă în Joia Mare

VIDEO.Protest pe schelă în Joia Mare

Un grup de angajaţi ai unei societăţi de construcţii ce derulează proiecte de reabilitare a faţadelor blocurilor au găsit un mod inedit de a protesta pentru că nu şi-au primit salariile: s-au urcat pe schelele de lucru şi i-au ameninţat pe patronii lor că se aruncă dacă nu-şi primesc banii.

Angajaţii, care spun că lucrează pentru Mega Design SRL, susţin că nu şi-au încasat salariile de o lună şi jumătate, neavând ce să pună pe masa de Paşte în aceste condiţii.

Câţiva muncitori, înconjuraţi de agenţi de poliţie, îşi varsă nemulţumirea la colţul străzii Sachelarie Visarion, din zona Iancului, în Capitală. Sunt supăraţi că vine Paştele şi ei nu au cu ce să-şi plătească datoriile, d-apoi să mai pună şi pe masă ceva copiilor.

„Trebuia să primim o parte din bani pe 10 şi cealaltă pe 20. Şi uite că e 21 şi nu avem niciun ban. Le-am zis că ne urcăm pe schelă şi ne aruncăm, şi au zis să-i dăm drumul, că nu au ce să ne facă. Nu putem munci cu burta goală,” spun muncitorii nemulţumiţi.

Sunt, de fapt, angajaţii unui subcontractor, care face lucrări pentru Electrica, la mâna a treia. Electrica are contract cu Geldor Team, controlată de omul de afaceri Doru Lefter, care la rândul a subcontractat proiectul.

Contactat de romanialibera.ro, Doru Lefter spune că de vină este cercul vicios în care domeniul construcţiilor se zbate. „Nu sunt bani. Eu când am banii îi transfer firmei şi e obligaţia ei să plătească salariile angajaţilor, eu nu am ce face mai mult. Când am banii îi transfer. Asta durează oricum. Eu ieri am tăiat factura, azi s-a făcut transferul. M-au sunat băieţii (angajaţii) din jumate în jumate de oră. Nu am ce să fac mai mult. Mâine sper să aibă firma banii în cont, dacă nu au intrat azi, şi mai departe e treaba lor cum plătesc salariile, cine cu cine se ceartă.”

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă