12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO: Peste 600.000 de mii de refugiați au cerut azil politic în...

VIDEO: Peste 600.000 de mii de refugiați au cerut azil politic în UE

Mai mult de o jumătate de milion de persoane, dintre care 20% sirieni, au cerut anul trecut azil politic în Uniunea Europeană, nivel record în creștere cu 44% față de anul 2013, relevă un raport elaborat vineri de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat), potrivit Agerpres.

În total, 626.000 de cereri de azil în Uniunea Europeană au fost înregistrate în 2014, cu 191.000 mai multe decât în anul anterior. Numărul solicitanților de azil sirieni a crescut cu 72.000, fiind de 123.000 anul trecut.

Una dintre explicații ar fi și faptul că în ultimele luni au crescut numărul de crime în Siria. Anchetatorii internaționali menționează că au constatat o ''înmulțire exponențială a crimelor de război, crimelorcontra umanității și cazurilor de încălcare a drepturilor omului'' în Siria.

Ei au indicat că sunt pregătiți să publice lista criminalilor de război din Siria, pentru a proteja civilii în fața oricărui risc de încălcare a drepturilor lor în Siria, țară căzută pradă războiului civil de aproape patru ani.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă