16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Protest: O femeie vrea să alerge prin 7 deşerturi de pe...

VIDEO. Protest: O femeie vrea să alerge prin 7 deşerturi de pe 7 continente, ca să atragă atenţia asupra crizei globale de apă

O activistă din Australia, în vârstă de 34 de ani, și-a popus să alerge prin  şapte deşerturi de pe şapte continente, în șapte săptămâni, ca să atragă atenția asupra deficitului de apă de pe Pământ, scrie mashable.com. 

Fiind preocupată de deficitul de apă din lume, Mina Guli, lidera australiană a organizaţiei caritabile de conservare a apei Thrist,  a descoperit că omenirea consumă tot mai multă apă: „Un lucru simplu, spune ea, ca pregătirea unui hamburgher este echivalentul a două duşuri”.

Ea a constatat că o cantitate mult mai mare de apă decât folosesc oamenii în gospodării, se consumă în tot felul de activităţi, precum producerea alimentelor, a energiei sau a hainelor. Mina Guli atrage atenţia că, până în 2030, cererea de apă va depăşi cu 40% resursele existente pe Pământ; în consecinţă, „mai avem 15 ani să rezolvăm problema” spune maratonista.

Ideea de a alerga un ultra-maraton i-a venit când a decis să facă ceva „trăznit” pentru a atrage atenţia asupra acestei probleme. Şi a luat această hotărâre în ciuda faptului că, la 22 de ani, a suferit un accident la coloană şi i s-a spus că nu mai are voie să alerge vreodată.

Dacă va reuşi să termine acest set de maratoane, va totaliza 1688 de km. Până acum, a străbătut trei deşerturi: Tabernas din Spania, Arab din Iordania şi cel din Antarctica. Urmează deşerturile Simpson din Australia, Karoo din Africa de Sud, Atacama din Chile şi, la final, Mojave din SUA.

La prima alergare, în Spania, Mina spune că a simţit destulă durere fizică şi a devenit conştientă de durata mare a acestui demers şi de faptul că va fi cu adevărat greu. A simţit Iordania dură sub tălpi din cauza nisipului, iar terenul din Antarctica era instabil, din cauza zăpezii şi a gheţii. „Pe măsură ce devii tot mai extenuat psihic, mintal, devine o provocare tot mai mare”, explică Mina.

Ea speră ca demersul ei să reuşească să atragă atenţia cât mai multor oameni asupra crizei globale de apă.

View on YouTube

 

 

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...

Doi polițiști de frontieră, răniți într-o acțiune de prindere a unor migranți

Doi poliţişti de frontieră din Timiş au fost răniţi noaptea trecută, în timp ce executau o acţiune de prindere în flagrant a unor călăuze...
Ultima oră
Pe aceeași temă