27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Ministrul Energiei anunță înființarea fondului de investiții alături de KMG International

VIDEO. Ministrul Energiei anunță înființarea fondului de investiții alături de KMG International

Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), societate desprinsă din Electrica, se va ocupa de înființarea fondului de investiții alături de Rompetrol, așa cum prevede celebrul memorandum semnat în 2013, a anunțat Victor Grigorescu, ministrul Energiei, citat de HotNews.ro.

Ministrul Grigorescu a explicat, într-un interviu acordat HotNews, că Memorandumul prevede investiții de 1 miliard de dolari. Ministrul susține că a anunțat grupul Rompetrol (actualul KMG International) despre decizia privind  SAPE, desemnarea unei companii fiind o etapă în îndeplinirea obligațiilor statului român prevăzute în memorandum. Reprezentanții KMG International au acuzat, recent, că partea română „nu îndeplinește promisiunile sale”, amenințând că pleacă din țară.

După cum se știe, Memorandumul din 2013 se află în prezent în atenția procurorilor DNA.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă