17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO.În apropiere de Bangkok trenul îşi face loc printre tarabe şi trecători

VIDEO.În apropiere de Bangkok trenul îşi face loc printre tarabe şi trecători

Una dintre cele mai exotice atracţii ale Tailandei este o piaţă traversată de un tren. De opt ori pe zi răsună trenul în Piaţa Maeklong, situată în oraşul cu acelaşi nume, iar de fiecare dată şinele, care au şi rol de alee pentru trecători, trebuiesc eliberate. Trenul cu greu se strecoară printre tarabele comercianţilor.

Dacă ajungi în Bangkok, trebuie să faci o excursie şi până în Maeklong, un orăşel aflat la mai puţin de 70 de kilometri de Capitala Tailandei. Trenul este cea mai anevosioasă cale de acces, având în vedere că faci cam 5 ore, dar şi cea mai spectaculoasă. Cu toate că este una dintre puţinele linii feroviare nemodernizate ale Tailandei, această rută este preferată de turişti datorită priveliştilor rustice dar mai ales pentru a imortaliza trecerea trenului pe aleea care desparte la propriu tarabele din piaţa Maeklong.

Fiecare intrare a unui tren în piaţă arată precum scena unui spectacol, cu noi decoruri şi noi personaje, în cazul de faţă turiştii care fac poze din tren. Trecătorii eliberează şinele înghesuindu-se printre tarabe. Comercianţii cu tarabe mai voluminoase sunt nevoiţi să le tragă înapoi pentru a nu fi agăţate de tren. De asemeni nici acoperişurile tarabelor nu rămân la fel. Ele sunt trase de fiecare dată când un tren soseşte. Scena se repetă de 8 ori pe zi atunci când un tren ajunge sau pleacă de la capăt de linie, acesta aflându-se acolo unde se termină piaţa.

Diferenţa de timp între trenurile care merg înapoi spre Bangkok este cam de trei ore. Dar pentru a acoperi timpul de aşteptare o opţiune sunt restaurantele locale, renumite pentru preparate de peşte sau fructe de mare. O altă opţiune ar fi o călătorie cu barca spre „piaţa plutitoare” din Ratchaburi, acolo unde poţi face piaţa cu barca.

Terje Sorgjerd, fotograf şi editor video, a încercat să surprindă în imagini o călătorie prin piaţa Maeklong şi piaţa plutitoare din Ratchaburi, după cum puteţi vedea în clipul video.

Mai întâi a fost piaţa, după care a venit trenul

Mii de turişti, atât asiactici cât şi din vest, vin la Maeklong în fiecare an atraşi de piaţa care se numără printre cele mai neobişniute din lume. Cu toate acestea au existat şi voci care au acuzat că şinele care trec prin piaţă reprezintă o problemă mai veche a autorităţilor, rămasă nerezolvată.

Calea ferată este una dintre primele inaugurate în Tailanda (1905) şi leagă Capitala de alte câteva localităţi din apropiere. În total sunt 18 staţii însă situaţia din Maeklong este unică. Totuşi soluţiile sunt limitate, având în vedere că piaţa exista acolo încă dinaintea apariţiei trenului. În plus majoritatea localnicilor îşi câştigă traiul din pescuit sau din cultivarea diferitor legume şi fructe, pe care mai apoi le vând în piaţă. Nu au avut loc exproprieri iar schimbarea traseului trenului este amânată de autorităţi.

Pe de altă parte localnicii s-au obişnuit cu trenul care le traversează în fiecare zi piaţa, de multe ori chiar indicând turiştilor cele mai bune locaţii pentru fotografiat. Ei nu par a fi deranjaţi de situaţie, ba chiar sunt foarte primitori cu valul de turişti din diferite colţuri ale lumii care le vizitează piaţa şi la urma urmei le cresc veniturile.

Cele mai citite

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...

Cutremur puternic în apropierea graniței dintre Mexic și Guatemala

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 s-a produs duminică dimineață în apropierea coastei statului mexican Chiapas, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite, potrivit Reuters. Cutremurul...

Poliția a aplicat amenzi, după ce mai mulți nuntași au blocat o intersecție

Poliția din județul Teleorman a intervenit prompt în urma unui incident în localitatea Buzescu, unde circulația a fost blocată de nuntași, generând disconfort și...
Ultima oră
Pe aceeași temă