18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Elveţia, nemulţumită de un spot electoral al lui Obama în care...

VIDEO: Elveţia, nemulţumită de un spot electoral al lui Obama în care este descrisă drept un paradis fiscal

Elveţia a protestat marţi faţă de un spot electoral al echipei preşedintelui american Barack Obama, în care este descrisă drept un paradis fiscal, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Înregistrarea video înfăţişează o tânără blondă îmbrăcată cu o fustă scurtă şi denumită “Domnişoarea Cont Bancar Elveţian”, care îl descrie pe candidatul republican Mitt Romney ca pe un “patron milionar cu conturi peste tot”, relatează agenţia de presă ATS.

Filmul lasă “impresia că a avea un cont bancar în Elveţia este ceva suspect în sine şi că singurul scop este ascunderea banilor de fisc”, afirmă Departamentul federal elveţian pentru Afaceri Externe (DFAE).

Ambasada Elveţiei la Washington şi-a exprimat mâhnirea în legătură cu acest spot difuzat de echipa lui Obama, potrivit ATS.

În acest clip, intitulat “Romney Girl”, actriţa îl laudă, cântând, pe Mitt Romney care are “paradisuri fiscale peste tot”, în timp ce o listă cu ţări apare pe ecran, arătând că acesta are conturi în Elveţia, Luxemburg, insulele Cayman şi Irlanda.

Înregistrarea video îl vizează pe rivalul lui Obama care, după ce a amânat publicarea impozitelor, a acceptat să le publice doar pe cele din ultimii doi ani.

În iulie, revista americană Vanity Fair a dezvăluit că Romney are un cont bancar în Elveţia de trei milioane de dolari, aminteşte ATS.

Cele mai citite

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă