27 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Peste 3.000 de clujeni, în stradă

VIDEO. Peste 3.000 de clujeni, în stradă

UPDATE 23.34: Numărul participanţilor la marşul din centrul municipiului Cluj-Napoca depăşește 3.000 de persoane, aceştia blocând trei din patru benzi de circulaţie pe Bulevardul 21 Decembrie şi strada Memorandumului, între care şi banda pentru transportul în comun dinspre cartierul Mănăştur spre Mărăşti, conform Mediafax.

Participanţii la marşul de duminică seară au străbătut Bulevardul Eroilor, Piaţa Avram Iancu, unde au scandat "Jos Ponta" şi "Afară, afară cu PSD din ţară", în faţa sediului PSD Cluj-Napoca.

Marşul a continuat prin faţa Prefecturii, numărul participanţilor depăşind 3.000, pe Bulevardul 21 Decembrie, Piaţa Unirii şi strada Memorandumului, unde sunt blocate, la ora transmiterii acestei ştiri, trei benzi de circulaţie din cele patru existente, fiind blocată astfel şi banda pentru transportul în comun care face legătura între cartierele Mănăştur şi Mărăşti. Ca urmare, opt autobuze şi troleibuze sunt oprite pe traseu.

Oamenii au cântat Imnul naţional şi au scandat "Suntem liberi", "Victor Ponta, nu uita că Ardealul nu te vrea", "Jos comuniştii", "Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit", "Victor Ponta pentru noi este hoţ şi un gunoi" şi "România, trezeşte-te".

Umilințele la care sunt supuși românii din Diaspora care vor să voteze i-au scos în stradă pe clujeni. ”Nu putem să acceptăm bătaia de joc la care sunt supuși prietenii noștri din străinătate. Nu este normal ca cineva să le transforme dorința de a vota în ceva imposibil”, a spus un protestatar.

Citește și: ACUM. Protest pro-democraţie în Piaţa Universităţii. GALERIE FOTO

Aproximativ 100 de oameni participă la un miting spontan, care are loc în Piața Unirii din centrul Clujului. Oamenii au venit cu drapele ale României și cu pancarte pe care au scris ”Vrem respect!” și ”Mulțumim, Diaspora!”. ”Rușine să vă fie!” și ”O dorință sinceră / România liberă” au fost scandările cu care a început mitingul. La început, erau vreo 20 de tineri, iar numărul crește treptat.

 

Protestatarii spun că vor să se solidarizeze cu românii de peste hotare. ”Nu pot să accept faptul că Guvernul își bate joc de fratele meu. Este în Spania și stă de patru ore la coadă, ca să voteze”, spune unul dintre protestatari.

”Jos comuniștii!” și ”Libertate” au început să scandeze protestatarii care au venit după ora 18.00. Oamenii spun că vor rămâne în stradă până când vor rămâne și prietenii și rudele lor din Diaspora.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă