29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. China: O companie de detergenți, acuzată de rasism, după...

FOTO + VIDEO. China: O companie de detergenți, acuzată de rasism, după publicarea unei reclame controversate

O companie chineză de detergenți și-a cerut scuze, după ce o reclamă publicată pe Internet a stârnit critici dure. Astfel, spotul publicitar prezintă un bărbat de culoare se transformă într-un asiatic cu tenul alb, după ce folosește produsul companiei, informează agenția EFE, citată de Agerpres.

Compania „Shanghai Leishang” a încercat, din primul moment în care reţelele de socializare au preluat spotul şi a izbucnit scandalul, să minimalizeze subiectul condamnând discriminarea rasială. Compania a ţinut totodată să denunţe „hipersensibilitatea” occidentală şi să deplângă „amplificarea” acestui subiect de către mass-media internaţionale. 

Într-un comunicat publicat de ziarul Shanghai Daily, compania a precizat: „Regretăm că reclama a creat polemică, dar nu respingem responsabilitatea care ne revine asupra conţinutului său controversat”.

„Shanghai Leishang” s-a scuzat pentru „ofensa adusă poporului african prin această preluare şi amplificare realizată de mass-media”, subliniind că „nu a dorit decât să-şi promoveze produsul” şi că „nu s-a gândit nici măcar un moment că are un conţinut rasist”, faţă de care „mass-media internaţionale s-au arătat mult prea sensibile”. 

Clipul realizat pentru pastila de detergent „Qiaobi” arată un bărbat de culoare musculos, îmbrăcat într-un tricou murdar de vopsea, făcând avansuri unei chinezoaice care sortează rufele pentru a le spăla la maşină. Aceasta îi face languroasă semn să se apropie şi, la un moment dat, îl împinge cu capul în jos în maşina de spălat. 

Tânăra se aşează pe capac, în timp ce bărbatul este auzit urlând. Câteva minute mai târziu un tânăr asiatic, într-un tricou alb imaculat, cu pielea deschisă la culoare, iese din maşină sub privirile admirative ale fetei.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă