24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Cei mai tineri ofițeri FSB fac paradă la Mosova în mașini...

VIDEO. Cei mai tineri ofițeri FSB fac paradă la Mosova în mașini Mercedes. Cum a reacționat conducerea FSB

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fost KGB) a anunţat joi măsuri disciplinare împotriva unui grup de proaspeţi absolvenţi ai academiei FSB, informează AFP citată de Agerpres.

Tinerii ofițeri de spionaj au fost sancționați pentru că au organizat o paradă în automobile de lux pe străzile Moscovei, pentru a sărbători încheierea studiilor.

Înregistrări video ale acestei escapade în automobile Mercedes 4X4 au apărut ulterior pe reţelele sociale, declanşând un val de indignare. 

Unii au văzut în gestul lor ilustrarea sentimentului de impunitate dominant în rândul membrilor FSB, care, de la accederea la putere a lui Vladimir Putin, au infiltrat toate nivelurile statului, de la Kremlin până la administraţiile regionale. 

Pe fond de muzică tehno, un filmuleţ de aproape două minute arată un cortegiu de maşini circulând pe străzile capitalei. Un pasaj îi arată, de asemenea, cu cupele cu şampanie în mână, într-o fotografie de grup în faţa principalei universităţi din Moscova. 

‘Am luat decizii la nivel individual în ce priveşte condiţiile viitoarei lor repartizări. La nivelul conducerii academiei, au fost luate măsuri disciplinare’, printre care concedieri, se precizează în comunicatul FSB. 

‘Comportamentul lor ostentativ şi indecent (…) a suscitat o indignare justă a cetăţenilor şi o condamnare severă în interiorul serviciilor de securitate’, adaugă comunicatul, criticând o ‘încălcare a codului deontologic’ al serviciului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă