3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialVIDEO. Accident în lanţ în Alba. 40 de maşini s-au ciocnit pe...

VIDEO. Accident în lanţ în Alba. 40 de maşini s-au ciocnit pe segmentul de autostradă inaugurat în urmă cu trei zile

Un carambol în care au fost implicate aproximativ 40 de maşini a avut loc duminică dimineaţă în judeţul Alba. Traficul rutier este întrerupt pe autostrada A1, sectorul Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş – Cunţa. Acest tronson a fost inaugurat abia de trei zile.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, duminică, pentru că tamponările în lanţ produse pe autostrada Sibiu – Orăştie au fost declanşate de un şofer în vârstă de 26 de ani, din Vaslui, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum acoperit cu polei şi nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de autoturismul care circula în faţa sa, iar la o frântă a acestuia l-a tamponat.

Prodan a spus că şoferul din Vaslui de la care au pornit tamponările în lanţ a fost amendat cu 480 de lei.

Pe de altă parte, reprezentantul Poliţiei Alba a spus că niciuna din cele patru persoane rănite în urma tamponărilor şi transportate la spital nu a necesitat internarea. Victimele sunt un tânăr în vârstă de 23 de ani din Sighişoara, o femeie în vârstă de 33 de ani din Mediaş, o tânără de 22 de ani din Galaţi şi o femeie de 35 de ani de cetăţenie română, dar stabilită în Germania. Acestea au suferit în special fracturi şi niciuna nu se află în stare gravă astfel încât să necesite internarea în spital, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba.

Luminiţa Prodan a adăugat că în urma accidentului în lanţ au fost avariate 31 de maşini, iar alte nouă au fost implicate în tamponări, fără a fi avariate.

“Traficul a fost întrerupt pe autostrada A1. De altfel, pentru judeţul Alba este valabilă o avertizare nowcasting referitoare la ceaţă şi depunere de chiciură. Recomandăm reducerea vitezei pe carosabilul umed. Coloane nu mai sunt, pentru că traficul a fost deviat, dar sunt maşinile implicate în carambol. Acestea vor fi trimise înapoi, prin Sebeş. Atunci se va acţiona şi cu material antiderapant şi circulaţia va fi reluată. Este singura situaţie de acest gen dar nu ne-au fost semnalate situaţii deosebite. Accidentul acesta s-a produs din cauza carosabilului alunecos”, a declarat Paul Ulieru, reprezentant centrul Infotrafic, la Antena 3.

Poliţia Rutieră a deviat circulaţia prin municipiul Sebeş, pe DN1 şi DN7 (pe vechea rută).

“Se pare că această ceaţă va putea persista chiar şi după prânz deci este posibil să prelungim avertizările, dar, odată cu venirea nopţii, problemele vor fi mai severe. Este adevărat, în N-E pot apărea precipitaţii, dar până atunci, vor fi probleme”, a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/b4450a133c3b8dcc5e2abebe127fd416/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Cele mai citite
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă