18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialVictorie si trei goluri pentru locul doi

Victorie si trei goluri pentru locul doi

Scapat de grijile Ligii Campionilor, Cosmin Olaroiu si-a permis dupa multa vreme sa alcatuiasca o formula de echipa croita pe jocul ofensiv, cu trei atacanti – Dica, Badea si Thereau -, cu Nicolita si Coman fundasi laterali, l-a titularizat si i-a redat lui Radoi postul de mijlocas central alaturi de Paraschiv si l-a reintrodus pe Bostina.
I-a menajat pe Petre Marin, Stancu si Cristocea. Totul, in ideea de realiza un scor cat mai mare in dauna ultimei clasate, Jiul, care sa-i permita sa incheie turul pe locul doi, la golaveraj, in disputa cu Rapid.
Steaua a castigat cu 3-0, dar nu se poate spune ca le-a fost foarte usor campionilor. Considerand ca nu mai au ce pierde, minerii s-au agatat de meciul cu ros-albastrii, au renuntat la jocul defensiv si primii care aveau sa rateze au fost oaspetii. Steaua reuseste totusi sa deschida scorul la o centrare perfecta a lui Coman, transformata in gol de o lovitura cu capul a lui Badea. Olaroiu forteaza desprinderea, dar din nou cei care sunt mai aproape de gol sunt cei de la Jiul. Jocul campionilor se leaga mai bine dupa pauza, cand mijlocul Stelei isi intra in rol, construieste si serveste cu mai multe mingi pe cei trei atacanti. Golul doi a fost urmarea unei mingi plecate de la Bostina spre Thereau, francezul sutand imparabil de la 20 de metri. 2-0, scor la care nu se mai consemneaza decat o actiune periculoasa a Jiului la poarta lui Cernea, dupa care motoarele minerilor se gripeaza. Steaua mai inscrie o data, prin acelasi Thereau, devenit favoritul celor peste 10.000 de spectatori prezenti pe arena din Ghencea.
A fost primul meci castigat pe teren propriu de Steaua dupa o partida din Liga Campionilor. “Am jucat, spune Olaroiu, intr-o asezare noua, exersata in cantonamentul din vara. In tur am pierdut puncte, dar suntem obligati sa credem ca putem recupera diferenta fata de Dinamo. In fotbal nimic nu este imposibil.”
Patronul Gigi Becali nu este multumit de prestatia echipei sale, importante fiind, spune el, numai cele trei puncte si faptul ca Steaua a ramas pe locul doi. Patronul Stelei se refera si la urmatoarea partida pe care ros-albastrii o vor juca in prima etapa a returului, la sfarsitul saptamanii cu Poli Timisoara, echipa care dupa aprecierea sa nu mai poate spera la un loc pe podium, acontat deja de Dinamo, Rapid si Steaua.
Echipa lui Olaroiu a castigat trei puncte, dar jocul campionilor inca nu se leaga, sufera la mijlocul terenului, apararea nu mai este punctul forte al echipei, victoria in fata Jiului fiind pusa pe seama valorii si inspiratiei atacantilor Thereau, tot mai bun de la un meci la altul, Dica si Badea. Steaua sustine saptamana viitoare ultimul meci in Liga Campionilor, cu campioana Frantei, Olympique Lyon, in deplasare. O partida in care Steaua nu vrea sa faca numai act de prezenta si doreste sa-si dovedeasca adevarata valoare. Scapata de grijile calificarii in primavara europeana, Steaua repeta in aceasta saptamana lectia examenului pe care il va sustine in Franta. Teza o da, insa, sambata cu Poli Timisoara.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Două locuințe din localitatea Voroneț au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu a afectat, sâmbătă, în ajunul Paştelui, două locuinţe din localitatea Voroneţ, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, potrivit...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă