26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVictorie categorică pentru Dinamo în Cupele Europene

Victorie categorică pentru Dinamo în Cupele Europene

Liderul Ligii Naţionale de handbal masculin, Di­namo Bucureşti, a reuşit o victorie de senzaţie, cu scorul de 29-28 (13-20) ieri  în deplasare, cu formaţia spa­niolă Fraikin BM Granollers, la debutul în Grupa A a Cupei EHF.

Dinamo a înscris golul victoriei cu 11 secunde înainte de final, prin francezul Diaw, aceasta fiind prima oară când echipa lui Eliodor Voica a condus pe tabelă, după ce spaniolii au avut şi zece goluri avantaj în prima repriză.

Gazdele au început bine şi în min. 5 conduceau cu 4-1. Fraikin s-a desprins apoi la cinci goluri, 9-4 (13), iar apoi s-a dus la 13-5 (18), după patru goluri consecutive. Evoluţia bună a ibericilor a continuat şi diferenţa de pe tabelă a crescut la zece goluri, 18-8 (25), dar Dinamo a mai redus din handicap pe finalul primei reprize, scorul la pauză fiind de 20-13.

Dinamo a continuat cursa de urmărire şi în partea secundă, s-a apropiat pas cu pas de Fraikin Granollers, iar pentru prima oară a fost la un singur gol de echipa gazdă în minutul 54, 26-25, iar în minutul 59 s-a consemnat în premieră egalitatea, 27-27. Fraikin a trecut din nou în avantaj, 28-27, dar Diaw a egalat cu 77 de secunde înainte de final, gazdele au ratat atacul şi tot jucătorul francez a adus victoria lui Dinamo.

Pentru Dinamo au marcat Pierre Yves Ragot – 5 goluri, Ciprian Şandru – 5, Mihai Asoltanei – 4, Ibrahim Diaw – 3, Flavius Cîmpan – 3, Jakov Vrankovic – 3, Seyed Alireza Mousavi – 3, Liviu Mironescu – 1, Adrian Băluţ – 1, Marius Mocanu – 1.

Ferran Sole Sala a fost cel mai bun marcator al spaniolilor, cu 10 reuşite.

Au mai marcat: Adrian Figueras Trejo – 5 goluri, Fernand Magalhaes Pacheco – 4, David Resina Forns – 2, Guilherme Valadao Gama – 2, Marc Canellas Reixach – 2, Gonzalo Vicente Porras Perez – 1, Marc Garcia Dieguez – 1, Adria Perez Martinez – 1.

Au arbitrat germanii Fabian Baumgart şi Sascha Wild, iar delegat EHF a fost francezul
Michel Caillet.

Dinamo va disputa următoarea partidă din Grupa A pe 20 februarie, acasă, cu SC Magdeburg, potrivit Agerpres. 

Cele mai citite

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă