14.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialVictor Ponta s-a prezentat, luni dimineața, la Secția 6 de Poliție din...

Victor Ponta s-a prezentat, luni dimineața, la Secția 6 de Poliție din Capitală. Fostul premier spune că astăzi va face public ce a declarat în instanță

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat, luni dimineața, la Secția 6 de Poliție din Capitală. El este sub control judiciar din data de 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de complicitate la spălare de bani, astfel că are obligația de a se prezenta, săptămânal, la poliție.

„De-acum o să vorbesc. Adevărul, exact ce-am spus la instanţă. Azi, aveţi puţintică răbdare că azi. Asta fac, scriu. Vă mulţumesc”, a răspuns fostul premier reporterilor, la ieşirea din secţia de Poliţie.

În 6 septembrie, procurorii anticorupție au anunţat că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar, pentru 60 de zile, într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Victor Ponta este acuzat că ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă, pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.


CITEȘTE ȘI comentariul lui Grigore Cărtianu, Ponta, un Chucky ratat:

Chucky al nostru e terminat, dar n-ar recunoaște nici să-l pici cu ceară. Intră la DNA ca în iatacul lui Ghiță, flirtând cu reporterii: Salut, băieți, am venit și eu să semnez condica, ha-ha!, toate bune?, bine, hai, pa, v-am pupat! La ieșire, deși bulversat de conținutul dosarului, mai găsește un rânjet victorios, ca și cum i-ar fi bătut la table pe procurori, cu marț la final. Îi ceartă amical pe ziariștii care nu înțeleg că el, de fapt, nu are ce căuta acolo, dar uite că e băiat bun și a venit să-i salute pe colegii lui, procurorii…” – citește continuarea aici.


 

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Ponta trebuie să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanţelor ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere; să nu părăsească ţară, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului / judecătorului competent; să nu se apropie de alte persoane menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu facă declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauza, precum şi la martorii audiaţi în cauza, se arată în ordonanţa emisă de procurorul DNA.

 

 

Cele mai citite

Curtea Europeană a Drepturilor Omului are un nou președinte

Judecătorul sloven Marko Bosnjak a fost ales preşedinte al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), urmând să o înlocuiască pe irlandeza Siofra O'Leary. În vârstă...

SUA consideră că Putin este „disperat” după ce l-a demis pe ministrul Apărării

Statele Unite(SUA) consideră că demiterea ministrului rus al apărării arată că preşedintele Vladimir Putin este "disperat" în faţa costurilor războiului din Ucraina, a afirmat...

Lucrări pe podul Giurgiu – Ruse. Traficul se va desfășura pe o singură bandă

Traficul pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, care leagă România de Bulgaria, va fi restricționat pe toată durata lunii mai. Această decizie vine ca urmare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă