19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialVictor Ponta îl acuza pe Orban că ar fi prejudiciat statul cu...

Victor Ponta îl acuza pe Orban că ar fi prejudiciat statul cu 250 de milioane de euro

Ludovic Orban este acuzat de fostul premier că ar fi adus un prejudiciu statului român de 250 milioane de euro pe vremea când era ministru al Transporturilor.

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta susţine că liberalul Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei, ar fi semnat documente pentru şoseaua Transalpina care au dus la prejudicierea statului. Reacţia fostului premier vine după o intervenţie televizată a liberalului în care a susţinut că Victor Ponta i-a facut o plângere la DNA privind construcţia şoselei Transalpina.

“În timpul mandatului lui Victor Ponta, Corpul de Control al Guvernului a făcut o plângere la DNA cu privire la construcţia şoselei Transalpina, pentru lucrări efectuate în timpul ministeriatului meu. Nu am fost chemat la DNA, dar mă voi prezenta în cazul în care procurorii îmi vor cere”, a spus Ludovic Orban la B1 Tv.

Victor Ponta a venit cu precizari, susţinând că ancheta Corpului de Control a demarat după ce s-a constatat imposibilitatea recepţionării lucrărilor la şoseaua Transalpina şi a durat câteva luni, potrivit ziare.com.

Ponta mai susţine că Orban a semnat personal documente în baza cărora s-a încheiat fără licitaţie contractul cu Romstrade, cu două săptămâni înainte ca Guvernul să aprobe indicatorii tehnico economici pentru Transalpina. "Adică cea mai directă şi clară ilegalitate pentru care orice funcţionar ajunge în maxim 3 zile direct la răcoare", scrie Ponta.

 

Fostul lider PSD se foloseşte de ocazie ironizând şi nominalizarea lui Orban, de către PNL, la Primaria Capitalei: PNL a "înţeles mesajul străzii" şi a pus drept candidat pentru Primăria Capitalei "un politician nou şi fără pete". "Păi Buşoi era cam de 10 ori mai bun"!

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă