16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialViceprimarii îşi păstrează funcţiile

Viceprimarii îşi păstrează funcţiile

Edilii din Agigea, Hârşova şi Techirghiol vor fi ajutaţi de aceiaşi adjuncţi ca în mandatul precedent.

 

Aleşii locali din Agigea s-au întrunit, ieri, în prima şedinţă a Consiliului Local. Conform declaraţiei primarului comunei, Cristian Cârjaliu, din cei 11 consilieri PSD aleşi, au fost validaţi 10 consilieri locali, în viitoarea primă şedinţă a CL Agigea urmând a fi validat în funcţia de consilier local Dănuţ Androne.

Componenţa CL Agigea este următoarea: 11 consilieri PSD, 2 PDL, 1 PNL şi 1 PPDD. Tot ieri a fost ales în funcţia de viceprimar al comunei social-democratul Cornel Popescu, cel care a îndeplinit această funcţie şi în mandatul precedent.

„Pentru că acesta şi-a făcut îndatorirea către comunitate, a dat dovadă de seriozitate şi l-a copiat pe primar, adică aproape tot ce a promis a făcut”, a precizat Cârjaliu motivele pentru care a fost ales ca vice al Agigei Popescu.

Mandatul trecut nu a fost unul foarte sigur pentru cel ce a ocupat funcţia de viceprimar în Agigea, iniţial fiind ales Dan Chiru. Totuşi, acesta a ales să demisioneze la jumătatea mandatului.

Ieri, magistraţii Judecătoriei Constanţa au analizat cererea privind validarea mandatului de primar depusă de Cristian Cârjaliu iar astăzi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CL Agigea, acesta va depune jurământul.

Şi la Hârşova aleşii locali au ales să nu schimbe viceprimarul. La mijlocul săptămânii a fost reales în funcţia de viceprimar George Brătianu (PSD). Tot continuitate au ales şi consilierii locali din Techirghiol.

Aceştia au reales-o în funcţia de viceprimar pe Adriana Şrincu (PSD). De remarcat că şi aceasta a fost aleasă, prima oară, în funcţia de vice în 2009 după ce fostul viceprimar al Techirghiolului, Răzvan Alberto Andrei, demisionase din funcţia deţinută.

De remarcat este faptul că, la Techirghiol, Consiliul Local şi-a păstrat, în mare, aceeaşi coloratură.

Astfel, sunt 5 consilieri PSD, 5 PNL, 1 UDTTMR. În ceea ce-i priveşte pe aleşii locali de la PDL, numărul acestora s-a înjumătăţit deoarece 2 dintre ei au plecat la PPDD, după cum ne-a precizat primarul oraşului Adrian Stan. Aşa că, acum sunt doi consilieri PDL şi doi consilieri PPDD. Mandatul de primar al lui Adrian Stan va fi validat de instanţă săptămâna viitoare. 

Viceprimari PSD în Constanţa

Municipiul Constanţa va avea, din ultimele informaţii, aceiaşi viceprimari PSD ca şi în ultimii patru ani, şi anume Decebal Făgădău şi Gabriel Stan. Liberalii au dorit un post de vice sau măcar funcţia de city manager (care nu există acum în organigramă), dar surse din interiorul partidelor au declarat că, în urma negocierilor pentru conducerea deconcentratelor şi a companiilor naţionale, PNL a obţinut câteva posturi importante şi a renunţat la primărie.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...
Ultima oră
Pe aceeași temă