38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialViata studenteasca, in camin sau in complex rezidential?

Viata studenteasca, in camin sau in complex rezidential?

» Inceperea unui nou an de facultate inseamna, in primul rand, asigurarea unui loc de cazare. Ca in fiecare an, oferta facultatilor de stat nu acopera nici pe departe cererea, studentii fiind obligati sa plateasca chirii de cateva sute de euro in apartamente sau garsoniere private. Bucurestiul este unul dintre cele mai afectate orase din punctul de vedere al cazarii tinerilor. Insa studentii care nu au loc in camin pot opta si pentru oferta primului complex studentesc privat, ridicat in cartierul Militari.

Complexul studentesc de garsoniere si apartamente inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute in districtul West Gate din cartierul bucurestean Militari ofera chirii incepand de la 80 de euro pe luna, in conditiile semnarii unui contract pe un an intreg. Pentru garsonierele tip 1 (25 de metri patrati plus balcon), chiria este de 120 euro/persoana/luna, pentru cele de tip 2 (35 mp plus balcon), chiria ajunge la 180 euro/persoana/luna, iar pentru apartamentele cu doua camere (70 mp plus balcon), pretul este de 297,5 euro/persoana/luna. In acesti bani nu sunt incluse intretinerea lunara si pretul unitatilor contorizate individual. Pana in prezent, a fost finalizata cladirea de locuinte A1, care include 375 de garsoniere si apartamente cu doua camere, complet utilate si mobilate. Dintre acestea, 25 la suta au fost deja ocupate de viitorii studenti.

Complexul va avea cinci cladiri cu unitati de locuinta. Urmatoarele doua cladiri ale complexului vor fi gata pana la jumatatea anului viitor. Campusul este destinat studentilor, dar nu numai acestia pot sa-si inchirieze locuinte aici. Persoanele care vor sa inchirieze o garsoniera sau un apartament in West Gate trebuie sa completeze un formular de aplicare si sa plateasca un avans intre doua si patru luni. Locuintele sunt destinate pentru doua persoane fiecare, insa studentii pot alege sa locuiasca si singuri, platind pretul dublu.

Campusul beneficiaza de parcare subterana, parcare de suprafata, spalatorie, teren de tenis, piscina acoperita. "Bucurestiul atrage an de an cel mai mare numar de studenti din intreaga tara si multi dintre acesti tineri decid sa ramana in Capitala pentru inceputul carierei. Spatiile de cazare dedicate lor sunt insa insuficiente si, de cele mai multe ori, nu ofera conditii adecvate. West Gate Studios este o alternativa pentru tinerii si studentii care isi doresc o locuinta confortabila si moderna, fara a renunta la atmosfera unui campus studentesc", a declarat Rob Stewart, presedinte Genesis Development, dezvoltatorul proiectului.

» Localizare si dotari
Investitia in acest complex se ridica la aproximativ 40 milioane euro. Caminul privat este amplasat in cartierul bucurestean Militari, la aproximativ 15 minute de centru, in dreptul statiei de metrou Preciziei (fosta Industriilor), si are acces la alte mijloace de transport in comun (liniile de tramvai 8 si 35, liniile de troleibuz 61 si 62 si liniile de autobuz 137, 236, 421 si 458). West Gate Studios face parte din complexul imobiliar West Gate Business District, care include: birouri – West Gate Offices; spatii de locuinte – West Gate Studios; zona comerciala (supermarket, restaurante, cafe-bar, curatatorie, spalatorie, agentie de voiaj, medical center etc.); zona de relaxare si sport – West Gate Club (piscina acoperita, spa, fitness, squash, biliard, pista automata de popice, terenuri de baschet si de tenis, patinoar pe timp de iarna).

Valentina Grigore
Valentina Grigorehttp://valentina-grigore
Valentina Grigore, sef departament Social
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă