17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialViaţa lui Steve Jobs, subiect de film

Viaţa lui Steve Jobs, subiect de film

Editura Simon & Schuster intenţiona să publice pe 21 noiembrie biografia lui Steve Jobs, însă, din cauza decesului cofondatorului grupului Apple, a luat decizia de a devansa această dată şi a anunţat că va publica acest volum pe 24 octombrie, potrivit Mediafax.

Walter Isaacson a colaborat cu Steve Jobs pentru a scrie această biografie şi a realizat ultimul interviu cu Jobs în luna septembrie.

Fost director al postului CNN şi fost manager editorial al revistei Time, Isaacson este un reputat biograf, care a publicat deja biografiile unor personalităţi precum Benjamin Franklin şi Albert Einstein.

Grupul Sony a achiziţionat deja drepturile de ecranizare a biografiei lui Steve Jobs, scrisă de Walter Isaacson, ce va fi lansată oficial pe piaţă pe 24 octombrie.

Steve Jobs, slăbit şi în suferinţă, cu numai câteva săptămâni înainte de moartea sa, şi-a aprobat biografia, deoarece a vrut ca fiii săi să înţeleagă mai bine de ce nu a fost întotdeauna alături de ei, potrivit autorului mult aşteptatei cărţi.

“Am vrut ca ai mei copii să mă cunoască”, i-a declarat Jobs lui Walter Isaacson, jurnalist nominalizat la premiile Pulitzer, când acesta l-a întrebat pe cofondatorul Apple de ce şi-a autorizat biografia completă, după ce toată viaţa a ţinut să îi fie respectată intimitatea şi a trăit aproape ascetic.

“Nu am fost mereu alături de ei şi am vrut ca ei să ştie de ce şi să înţeleagă ce am făcut”, i-a declarat Jobs lui Isaacson, în ultimul lor interviu, care a avut loc acasă la emblematicul cofondator şi lider al Apple, în Palo Alto, California.

Steve Jobs era căsătorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii – un băiat şi două fiice, Reed, în vârstă de 20 de ani, Erin, în vârstă de 16 ani, şi Eve, în vârstă de 13 ani. El mai avea însă o fată dintr-o relaţie anterioară cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, în vârstă de 33 de ani. Liderul Apple a mai lăsat în urmă o soră, pe Patti Jobs, dar şi numeroşi prieteni şi rude mai îndepărtate.

Isaacson a declarat că l-a vizitat ultima oară pe Jobs în urmă cu numai câteva săptămâni, când l-a găsit într-un dormitor de la parterul casei, simţindu-se rău. Jobs se mutase acolo deoarece se simţea prea slăbit ca să mai urce scările. Totuşi, “mintea sa era încă ascuţită şi avea un umor vibrant”, a scris Isaacson într-un eseu pentru Time.com, care va fi publicat în ediţia tipărită a revistei care va apărea pe 17 octombrie.

Steve Jobs a murit miercuri, la vârsta de 56 de ani, din cauza unei forme rare de cancer la pancreas.

Cele mai citite

Exclusiv: Analistul Adrian Negrescu, despre legea evaziunii fiscale: ,,Statul reușește să obțină doar 1-2% din prejudiciile din dosarele penale”

Legea evaziunii fiscale, cunoscută ca legea Ciucă-Ciolacu, împarte românii în tabere și anume cei care văd această măsură ca fiind una utilă în lipsă...

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă