26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVH1 Romania, la un pas de lansare

VH1 Romania, la un pas de lansare

Versiunea romaneasca a postului muzical VH1 se va lansa pe piata in maximum o luna. In cea mai mare parte va fi pastrat formatul original al postului VH1, muzica romaneasca urmand va fi difuzata in proportie de maximum 10%. In luna ianuarie, Consiliul National al Audiovizualului a acordat SC Music Television System STL, societatea care opereaza si postul MTV Romania, o licenta audiovizuala prin satelit pentru versiunea romaneasca a postului muzical VH1, dupa ce solicitarea fusese respinsa de mai multe ori in cursul anului trecut.
"Vrem sa-i dam drumul cat mai repede. O sa pastram formatul original si vom subtitra show-urile. Se va curata o parte din playlist si va fi introdusa, in proportie de maximum 10%, muzica romaneasca – hit-uri vechi gen Holograf ("ti-am dat un inel"), Proconsul ("Cerul"), Loredana cu BUG, Parazitii, Iris, Voltaj si chiar Dan Spataru sau alti artisti din generatia lui", ne-a declarat Giovanni Francesco, director de programe MTV Romania. Pe VH1 Romania vor fi difuzati artisti de valoare, care in prezent nu-si gasesc locul in peisajul muzical romanesc, chiar daca unii dintre ei au succes peste hotare. Va fi o sansa pentru muzica pentru care nu exista spatiu pe alte canale romanesti. De asemenea, VH1 Romania va oferi ocazia adultilor de a asculta hit-urile cu care au crescut. Artistii consacrati saluta aparitia VH1 Romania, insa sunt dezamagiti de procentul mic acordat muzicii romanesti.

Mircea Vintila: "Nici nu stiam ca va aparea VH1 Romania. Este cea mai mare realizare pentru noi, care nu avem unde sa ne difuzam muzica. Nu exista nici un post de televiziune sau program unde sa lansam piese si videoclipuri. Insa procentul mi se pare cam mic. Macar 20% daca era. In Franta, 60% este muzica frantuzeasca si doar 40% muzica internationala. Este totusi o sansa, atat pentru cei care lanseaza, cat si pentru cei consacrati, pentru ca alte posturi nu difuzeaza muzica romaneasca veche".

Catalin Muraru – director Casa de Discuri Roton: "Este foarte bine, pentru ca in felul acesta se diversifica piata televiziunilor muzicale. Sunt foarte multe piese bune si videoclipuri reusite care nu-si regasesc locul in playlist-ul actual al radiourilor si al televiziunilor muzicale. Aparitia VH1 Romania va da totodata o sansa de promovare artistilor romani peste hotare".

Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

VIDEO și FOTO. Putin a depus jurământul pentru un nou mandat de președinte al Rusiei. Discursul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin a depus jurământul pentru cel de-al cincilea mandat al său de președinte al Federației Ruse, la Marele Palat al Kremlinului. În conformitate cu...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă