12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVeste bună pentru iubitorii de tenis: Andreea Mitu s-a CALIFICAT în optimile...

Veste bună pentru iubitorii de tenis: Andreea Mitu s-a CALIFICAT în optimile turneului BRD Bucharest Open

Jucătoarea română de tenis, Andreea Mitu, s-a calificat, marți seara, în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA), care are loc la Arenele BNR din Capitală, informează Agerpres.

Meciul a durat o oră și 54 de minute de joc efectiv, dar a fost întrerupt de două ori de ploaie, la 1-0 pentru Beck și 40-40 și la 2-0 și 30-30.

Andreea Mitu (23 ani), aflată pe locul 78 în lume, a cedat categoric primul set, cu 1-6, dar situația din teren a fost mult mai strânsă, românca pierzând majoritatea ghemurilor la limită.

În setul secund, Mitu a evoluat mult mai bine, a avut 1-0 după ce a salvat o minge de break, s-a desprins la 2-0, dar Beck (21 ani) a revenit și a egalat, 2-2. Andreea a mai condus cu 3-2 și 4-3, iar apoi a reușit un nou break, într-un moment psihologic, câștigând setul cu 6-3.

În decisiv, reprezentanta noastră a dominat categoric ostilitățile, a condus cu 2-0, 3-1 și chiar cu 5-1, Beck (71 WTA) a redus din diferență, la 5-3, dar Andreea Mitu a încheiat setul și meciul pe serviciul colegei sale de club (în Germania).

Andreea Mitu și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va întâlni pe învingătoarea dintre Sorana Cîrstea și bulgăroaica Sesil Karatanceva.

Mitu e a treia româncă ajunsă în optimile de finală ale turneului din acest an de la București, după Patricia Maria Țig și Monica Niculescu, a treia favorită.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă