23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialVenezuela: Hugo Chavez se îndreaptă spre o recuperare "reală", dar "progresivă"

Venezuela: Hugo Chavez se îndreaptă spre o recuperare “reală”, dar “progresivă”

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, spitalizat de la 10 decembrie în Cuba pentru o a patra operaţie de cancer, se îndreaptă spre o recuperare “reală”, dar “progresivă”, a declarat duminică preşedintele Parlamentului de la Caracas, Diosdado Cabello, după ce sâmbătă s-a întâlnit cu şeful statului la Havana, transmite AFP, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte “sănătatea comandantului Chavez, ne îndreptăm spre o recuperare reală”, care se derulează “progresiv şi constant”, a dat asigurări Cabello. Declaraţiile au fost făcute în oraşul Cumana (nord-est) şi au fos preluate de toate radiourile şi televiziunile din Venezuela. Diosdado Cabello, care s-a deplasat la Havana însoţit de ministrul Apărării, amiralul Diego Molero, a adăugat că şeful statului, în vârstă de 58 de ani şi la putere de 14 ani, a trasat “sarcini” guvernului şi a semnat documente. 

Vicepreşedintele venezulean Nicolas Maduro a anunţat vineri sfârşitul fazei post-operatorii pentru Hugo Chavez, care începe “o nouă fază de tratamente” şi “îşi recapătă lent puterile”. Marţi, ministrul Ştiinţelor şi Tehnologiilor, Jorge Arreaza, a afirmat, la rândul său, că preşedintele, care nu a mai apărut în public de la 10 decembrie, “este tot mai bine de la o zi la alta” şi “tot mai implicat în funcţiile sale” prezidenţiale. 

În urmă cu o săptămână, şeful opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a acuzat guvernul că “minte cu neruşinare” în privinţa sănătăţii lui Hugo Chavez.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă