10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialAsociația VeDemJust o critică DUR pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pentru...

Asociația VeDemJust o critică DUR pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pentru că a acuzat mai mulți jurnaliști de incitare la violență. Între cei acuzați de ministru se află și Mircea Marian de la RL

Asociația VeDemJust reacționează ferm împotriva declarației de astăzi a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la prezentarea unor jurnaliști ca fiind persoane ce au incitat la proteste, ca și cum aceștia ar fi comis o ilegalitate.

"VeDemJust atrage atenția doamnei ministru că libertatea de exprimare și dreptul la informare sunt consacrate constituțional. De asemenea, reamintește că oamenii au libertatea de a protesta cu privire la deciziile adoptate de către cei pe care i-au ales" susține asociația.

Potrivit "VeDemJust", declarația de joi a ministrului de Interne "aruncă responsabilitatea organizării și desfășurării unor proteste legitime pe umerii unor jurnaliști, ceea ce e menit să incite o parte a populației și așa suficient de manipulată. Or, ministrul ar trebui să se preocupe mai degrabă de siguranța participanților la protestele care au cuprins întreaga țară. De asemenea, ministrul de interne trebuie să explice public de ce nu a luat măsurile adecvate în cursul nopții trecute cu privire la violențele de la mitingul din București cu privire la care fusese informat de serviciile de informații" .

 Ministrul Carmen Dan a susținut în conferința de presă că "Ieri, acțiunile de protest au fost promovate mai ales pe rețelele de socializare, mai ales pe pagina Corupția Ucide. Am remarcat implicarea unor formatori de opinie, Mircea Marian, Lucian Mîndruță, Ovidiu Vanghele, Emilia Șercan, Andrei Gheorghe".

'VedemJust" este o organizație neguvernamentală care îi are ca membri fondatori pe Cristi Dănileț (judecător), Vlad Uță (filolog și jurist), Lucian Ghegheriță (specialist în marketing și comunicare în afaceri), Diana Nicolae (jurist).

Misiunea asociației este aceea de a contribui la progresul social și evoluția individuală promovând cultura democrației libere, de a solidariza oamenii cu privire la drepturi și îndatoriri, de a contribui la relansarea curentului de cultură umanist și de susține necesitatea conștientizării unei etici individuale.

 

Cele mai citite

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă