26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialVara este “sezonul accidentelor” la camera de gardă: Topul celor mai comune...

Vara este “sezonul accidentelor” la camera de gardă: Topul celor mai comune patru accidente la copii

După o analiză amănunțită realizată pe perioadele de vară din ultimii doi ani în toate cele trei țări, România, Ungaria și Bulgaria, specialiștii consideră căzăturile, accidentele cu bicicleta, arsurile și înecul ca fiind primele 4 cele mai frecvente incidente care pot rezulta în leziuni sau deces.

Între 2014 și 2015, experţii de pe piața asigurărilor internaționale de sănătate au monitorizat informațiile primite în cele trei luni de vară și au descoperit că în această perioadă, vizitele la camera de gardă au crescut cu aproximativ 20%.

Căzăturile au ocupat primul loc pe lista celor mai comune afecțiuni de vară. Aproximativ 48% din cazurile pediatrice au fost înregistrate cu fracturi (la nivelul brațelor, coatelor sau claviculei), leziuni ale coloanei sau leziuni grave la nivelul capului pe perioada verii, cauzate în principal de locurile de joacă din parcuri, alunecarea pe suprafețe umede, sau de practicarea unor sporturi.

29,5% dintre cazuri au fost cauzate de accidentele de bicicletă – principalii factori au fost viteza, acrobațiile cu bicicleta, lipsa experienței și drumul cu teren anevoios.

Arsurile sunt un alt pericol pentru copii pe perioada verii. Specialiștii au observat, în principal, arsuri de gradul II cauzate de contactul direct cu flăcările, de la focurile de tabără, focuri improvizate sau grătarele în aer liber. 

Înecul are o incidență mai mare în lunile de vară, conform rezultatelor, copiii sub 12 ani sunt mai predispuși înecului sau accidentelor în piscină, în timp ce adolescenții sunt mai predispuși accidentelor în apele naturale. Leziunile apărute în urma scufundărilor sunt și ele predominante, cauzând 5% din totalul accidentărilor de la nivelul coloanei.

 

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

CEC Bank susține antreprenorii români și în 2024 prin Programul guvernamental IMM Plus

CEC Bank sprijină antreprenorii români și își reconfirmă angajamentul pe termen lung față de economia românească și în anul 2024, acordând credite cu dobânzi...

Analiză: Trei din patru companii nu reușesc să gestioneze în mod eficient mobilitatea resurselor umane

Doar unul din patru angajatori (25%) dispune de o funcție de mobilitate pe deplin dezvoltată, iar trei sferturi (75%) nu reușesc să profite de...

Serviciul de închirieri mașini: Fii șoferul mașinii visurilor tale!

Ai în plan să pleci într-o vacanță împreună cu cei dragi, însă achiziția unei mașini nu se află pe lista ta de priorități momentan?...
Ultima oră
Pe aceeași temă