28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialVanGoethem va comparea in fata Curtii Martiale in ianuarie 2006

VanGoethem va comparea in fata Curtii Martiale in ianuarie 2006

Christopher VanGoethem, puscasul marin acuzat pentru uciderea lui Teo Peter, basistul trupei Compact, intr-un accident rutier produs in decembrie 2004, va comparea in fata Curtii Martiale incepand cu data de 23 ianuarie 2006, informeaza publicatia „Stars and Stripes”.
Sergentul VanGoethem, in varsta de 32 de ani, este fostul comandant al Detasamentului de securitate al Corpului puscasilor marini de pe langa Ambasada SUA la Bucuresti. In decembrie 2004, el a provocat un accident de masina, intr-o intersectie din Capitala, in care si-a pierdut viata producatorul si basistul trupei Compact, Teo Peter, aflat in taxiul lovit de autoturismul lui VanGoethem.
VanGoethem va comparea in fata Curtii Martiale la Baza navala a puscasilor marini de la Quantico, din statul american Virginia, a declarat maiorul Cliff Gilmore, purtatorul de cuvant al celei de-a 4-a Brigazi Expeditionare a Puscasilor Marini, cu baza la Camp Lejeune, in Carolina de Nord.
Tot la Quantico s-a desfasurat, pe 25 si 26 iulie 2005, si audierea lui VanGoethem, in urma careia colonelul Glen Sachtleben, presedintele completului de judecata, a recomandat trimiterea lui VanGoethem in fata Curtii Martiale pentru patru capete de acuzare: omor prin imprudenta, adulter, obstructionarea actului de justitie si declaratii oficiale false.
VanGoethem risca sa fie decazut din grad si sa fie condamnat la maximum 14 ani de inchisoare intr-un penitenciar militar daca este gasit vinovat si primeste pedeapsa maxima pentru toate cele patru capete de acuzare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă