19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialVama Nădlac, asaltată de emigranţi

Vama Nădlac, asaltată de emigranţi

Poliţiştii de frontieră din Nădlac au reţinut un grup de nouă bărbaţi, din Algeria, Tunisia şi Maroc, care au încercat să treacă ilegal în Spaţiul Schengen.

„Un grup de nouă bărbaţi au fost observaţi de o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Nădlac în timp ce se deplasau pe jos, spre Ungaria, poliţiştii de frontieră reţinându-i la aproximativ 100 de metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în vegetaţia din apropierea frontierei”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, Octavian Tocaciu.

Vroiau să ajungă în Franţa

Reprezenţii poliţiei spun că bărbaţii nu îşi justificau prezenţa în zonă, nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, iar poliţiştii de frontieră i-au reţinut şi i-au condus la sediul SPF Nădlac, pentru verificări. Cei nouă au spus că vroiau să ajungă în Franţa şi au recurs la această modalitate de a trece ilegal frontiera în Ungaria deoarecenu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen.

„Turiştii” vor fi cercetaţi penal pentru infracţiunea de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. De la începutul acestui an, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut peste 320 de persoane aflate în tentativă de trecere ilegală a frontierei pe la zona verde

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă