17.4 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialValeriu Tabără garantează alimentaţia românilor

Valeriu Tabără garantează alimentaţia românilor

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a fost prezent joi la Cluj cu ocazia celui de-al zecelea simpozion al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, acolo unde, printre altele, a ţinut să-i asigure pe români că vor avea ce mânca în următorii 50 de ani. “Trebuie să fac precizarea că nu vor fi cel puţin în următorii 50 de ani probleme legate de a fi afectată producţia de alimente a României. La această dată, capacitatea noastră de a produce pentru necesarul intern şi pentru exterior de alimente este recunoscută”, a declarat oficialul de la Bucureşti.

“Seceta e normală”

Acesta a comentat şi perioada de secetă din anumite zone ale ţării, acolo unde nu a mai plouat de luni bune. Pentru Valeriu Tabără seceta este normală în România, dar, cel puţin în acest an, nu este un motiv de panică. “Perioadele acestea de luna august, septembrie în mod obişnuit sunt secetoase în România cu mici excepţii sau cu excepţia unor ani. E o problemă, dar problema nu este legată numai de secetă, ci este vorba de un anumit mod de a folosi apa şi de costurile ei. Ce este sigur e că, dincolo de hrană şi furaj, producţia agricolă va servi clar pentru producţia de energie. Din acest punct de vedere, însă, România a rămas în urma celorlaltor ţări”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă...

Motoreductoarele – ce sunt și la ce le folosim?

Cauți cea mai bună soluție pentru a optimiza etapele de lucru? Dacă activezi în domeniul industrial, probabil ai resimțit presiunea de a ține pasul...

O persoană a fost găsită moartă, în urma unui incendiu în sectorul 2. FOTO

UPDATE: Incendiul produs la două case din Sectorul 2 al Capitalei a fost localizat, iar pompierii lucrează la decopertare în vederea lichidării focarelor rămase,...
Ultima oră
Pe aceeași temă