10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialValahorum 2015, Domeniile Tohani | Vinul Săptămânii

Valahorum 2015, Domeniile Tohani | Vinul Săptămânii

Aur la Premiile de Excelență Vinul.Ro pentru acest asamblaj de Chardonnay cu Sauvignon blanc și Tămâioasă românească, de la Tohani (Dealu Mare). Valahorum 2015 e, în ciuda numelui cu trimiteri neaoșe, un exponent reușit al stilului de vinificare de „Lume nouă“ – atât prin cele două soiuri inter­naționale din cele trei folosite, cât și prin intenție: cremos, plin – dar cu o coloană vertebrală de aciditate care îl susține gustativ la cote plăcute de prospețime. Gustul este intens, amintește de strugurele bine copt și proaspăt zdrobit, fructe exotice, flori de salcâm, unt.

Merită asocieri culinare mai festive, precum tocană din fructe de mare sau piept de pui în mantie de parmezan, ori salate în care și-au făcut loc brânzeturi cu mucegai și fructe exotice.

E disponibil online pentru sume oscilând în jurul a 65 de lei, explicabil dacă ne gândim că este vorba de o ediție limitată de numai 3.000 de sticle. Detalii su­plimentare despre acest vin și altele ale producă­torului, pe www.domeniiletohani.com  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă