10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Zeci de oameni reţinuţi după violenţele provocate în centrul Capitalei de...

UPDATE. Zeci de oameni reţinuţi după violenţele provocate în centrul Capitalei de suporterii Universităţii Craiova

UPDATE. Purtătărul de cuvânt al Jandarmeriei a anunţat că forţele de ordine au operat 37 de reţineri ca urmare a manifestărilor violente ale suporterii Universităţii. 

 

Suporterii echipelor de fotbal s-au luptat, sâmbătă după-amiază, cu jandarmii în faţa Guvernului, relatează Ziare.com.
 
 Aproximativ 1.000 de suporteri s-au strâns în faţa Guvernului pentru a protesta faţă de dezafilierea Universităţii Craiova.
 
 Câteva sute de suporteri au venit de la Craiova, în timp ce restul sunt fani ai Stelei şi ai lui Dinamo.
 
 După câteva zeci de minute, protestul a devenit unul violent. Fanii s-au luat la bătaie cu jandarmii, aceştia din urmă intervenind cu gaze lacrimogene.
 
 “În spatele grupului de protestatari au fost găsite persoane care consumau băuturi alcoolice. Colegii mei le-au cerut să nu mai consume, moment în care au devenit recalcitranţi. Ceilalţi suporteri au început să adreseze injurii, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină pentru că se aruncau bannere şi sticle de apa”, a declarat Cozmin Pană, reprezentant al Jandarmeriei, la Antena 3.
 
 Suporterii au negat însă varianta Jandarmeriei, menţionând că forţele de ordine au intervenit din senin.
 
 “Fanii au intrat prin spate şi au dat cu gaze. Acolo erau oameni cu copii. Au mai venit oameni trecuţi de 40 de ani la miting, oameni în miting. N-au venit să se bată! E ordin de la Mircea Sandu”, a afirmat un fan al Universităţii Craiova. 
    
 După apariţia acestui incident, forţele de ordine au hotărât să întrerupă mitingul, deşi fanii aveau autorizaţie până la ora 18:00.
 
 Fanii Universităţii, care nu au ajuns la secţia de poliţie, au fost urcaţi în autocare şi trimişi spre Craiova.  

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă