22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialUpdate. Windows 8.1 atrage utilizatori

Update. Windows 8.1 atrage utilizatori

 

Versiunea îmbunătăţită a celui mai recent sistem de operare dezvoltat de Microsoft, Windows 8.1, a reuşit să atragă noi utilizatori în octombrie, numărul calculatoarelor personale care folosesc sistemul crescând la 10,92%, de la 6,67% în septembrie, potrivit CNET, citat de Mediafax.

Deşi consumatorii nu au fost foarte încântaţi de Windows 8, în principal din cauza interfaţei complet schimbate, Microsoft a reuşit să recucerească din terenul pierdut după lansarea anul trecut a Windows 8.1, care prezintă câteva dintre caracteristicile versiunilor anterioare.

În august, compania americană a reintrodus butonul de oprire în meniul de start, precum şi posibilitatea rulării mai multor aplicaţii de pe desktop. De asemenea, viitoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, Windows 10, va reveni la modelul de interfaţă promovat de vechile ­versiuni.

Cu toate acestea, majoritatea ­utilizatorilor rămân fideli versiunilor mai vechi de Windows, precum Windows 7 sau XP, potrivit datelor furnizate de Net Applications şi citate de CNET.

La finele lunii octombrie, numărul calculatoarelor care utilizau Windows 7 a crescut la 53,05%, de la 52,71% în septembrie. Windows XP avea o cotă de piaţă de 17,2% luna trecută, în scădere de la 23,87% în septembrie. XP pierde tot mai mulţi utilizatori după ce Microsoft a renunţat, în aprilie, să mai ofere ­suport tehnic pentru această ­versiune.

Windows 8.1 se situa pe locul al treilea, urmat de Windows 8, cu o cotă de piaţă de 5,88%, Mac OS X 10.9 (3,66%),Windows Vista (2,82%), Windows NT (1,64) şi Linux (1,41%). 

Cele mai citite

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...
Ultima oră
Pe aceeași temă