15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Traficantul de icre de sturion, prins de poliţie, cercetat în libertate

UPDATE. Traficantul de icre de sturion, prins de poliţie, cercetat în libertate

UPDATE. Bărbatul făcea parte dintr-o reţea specializată în braconarea icrelor de sturion şi valorificarea lor pe piaţa neagră din străinătate. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis ca bărbatul să fie cercetat în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara.

Un bărbat din Bucureşti a fost reţinut după ce a fost prins de poliţie, în flagrant, în timp ce  căra 46 de kilograme de icre de sturion, în valoare de aproape 50.000 de euro. Bărbatul încerca să scoată icrele din ţară, ascunse în roata de rezervă.

Citeşte şi: Ministerul Agriculturii semnaleaza traficul cu icre negre. Batalia sturionilor

”Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. şi cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul D.G.P.M.B. au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, administrator al unei societăţi comerciale, suspect de evaziune fiscală. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale -IGPR”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Bărbatul nu avea documente de provenienţă a acestor produse.

Acum este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul, şi comercializarea sturionilor, produselor şi subproduselor de sturioni fără documente sau marcaje justificative legale, prevăzută de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi evaziune fiscală, prevăzută de Legea nr. 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale.

Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pentru 24 de ore, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, faţă de acesta, măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă