24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE Revoluţionarii protestează violent în Piaţa Universităţii, cerând demisia Guvernului şi alegeri...

UPDATE Revoluţionarii protestează violent în Piaţa Universităţii, cerând demisia Guvernului şi alegeri libere

UPDATE. Peste 300 de revoluţionari protestează violent în Piata Universităţii, cerând plecarea echipei televiziunii B1 TV, iar jandarmii încearcă să potolească spiritele.

Jandarmii i-au rugat pe cei de la televiziunea contestată de manifestanţi să părăsească zona, mai ales după ce un operator B1 TV a fost scos din mâinile protestatarilor.

Manifestanţii spun că nu au fost deranjaţi de echipa B1 TV, televiziune care s-a pronunţat pentru retragerea indemnizaţiilor de revoluţionr, pentru că nu îi interesează beneficiile materiale, protestatarii afirmând că revendicările lor sunt de natură politică.

Ei cer demisia Guvernului Boc şi organizarea de alegeri anticipate.

O parte dintre revoluţionari au încercat să plece din Piaţa Universităţii către sediul televiziunii B1 TV, care se află în aporpiere, demers oprit de jandarmi.

 

Aproximativ 200 de revoluţionari protestează, miercuri, în Piaţa Universităţii, cerând demisia Guvernului şi organizarea de alegeri libere, la un moment dat având loc o altercaţie între aceştia şi forţele de ordine, transmite Mediafax.

La acţiune participă reprezentanţi ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor, unde preşedinte de onoare este Ion Iliescu.

Oamenii strigă “România, trezeşte-te!” şi cer demisia Guvernului şi organizarea de alegeri libere.

Protestul nu este autorizat, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei Georgian Enache.

La un moment dat, între revoluţionari şi forţele de ordine a izbucnit o altercaţie, după ce jandarmii au intervenit pentru eliberarea carosabilului blocat de participanţii la protest.

Unii dintre revoluţionari au reclamat că jandarmii au folosit în timpul intervenţiei gaze lacrimogene.

Georgian Enache a negat însă aceste susţineri, precizând că jandarmii nu au folosit forţa şi nu au folosit gaze lacrimogene.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Emmanuel Macron va fi în vizită în Germania pentru trei zile. Tema întâlnirii este parteneriatul central al UE, cel franco-german

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Brigitte Macron urmează să efectueze o vizită de stat în Germania, începând de duminică şi până marţi - programată...
Ultima oră
Pe aceeași temă