18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Protestatarii din Bucureşti au mărşăluit prin Capitală timp de 3 ore

UPDATE: Protestatarii din Bucureşti au mărşăluit prin Capitală timp de 3 ore

UPDATE.  Protestatarii faţă de exploatarea gazelor de şist şi proiectul minier de la Roşia Montană au făcut un marş de peste trei ore, cu opriri la Ministerul de Interne, Guvern şi Televiziunea Română.

Cea mai mare parte din cei aproximativ 400 de protestatari care au ajuns în Piaţa Universităţii, după marş, au plecat la scurt timp după. Unul dintre ei, care vorbea la portavoce, a spus că vor fi în continuare proteste în Capitală pentru susţinerea protestatarilor din Pungeşti, judeţul Vaslui, care se opun explorării pentru gaze de şist.

UPDATE. Protestatarii adunaţi miercuri seară la Universitate au ajuns în Piaţa Victoriei, unde au avut loc ciocniri cu forţele de ordine, jandarmii formând un cordon pentru a-i împiedica să înainteze pe Bulevardul Kiseleff.

Cei aproximativ 250 de oameni adunaţi la Universitate pentru a-şi exprima susţinerea pentru cei care protestează în Vaslui şi opoziţia faţă de exploatarea gazelor de şist, dar şi de proiectul de la Roşia Montană, au pornit în marş spre Piaţa Romană, s-au oprit în faţa Ministerului Afacerilor Interne, în Piaţa Revoluţiei, reluându-şi apoi marşul şi ajungând în Piaţa Victoriei, transmite Mediafax.

Acolo, jandarmii au format un cordon pentru a îi împiedica să înainteze pe Bulevardul Kiseleff, unii dintre protestatri îmbrâncindu-se şi reuşind să treacă de cealaltă parte a cordonului.

_ _ _ _ _

Cei aproximativ 250 de oameni adunaţi la Universitate pentru a-şi exprima susţinerea pentru cei care protestează în Vaslui şi opoziţia faţă de exploatarea gazelor de şist, dar şi de proiectul de la Roşia Montană, continuă protestul în Piaţa Revoluţiei, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, potrivit Mediafax.

_ _ _ _ _

Cei aproximativ 250 de protestatri adunaţi în Piaţa Universităţii miercuri seară, pentru a-şi exprima susţinerea pentru cei care protestează în Vaslui şi opoziţia faţă de exploatarea gazelor de şist, dar şi de proiectul de la Roşia Montană, au pornit în marş spre Piaţa Romană, informează Mediafax.

_ _ _ _ _

Peste 250 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Bucureşti faţă de exploatarea gazelor de şist şi pentru susţinerea protestatarilor din la Vaslui, transmite Mediafax.

Protestatarii au blocat Bulevardul Nicolae Bălcescu pe ambele sensuri, fluturând steaguri şi agitând pancarte cu mesaje împotriva “cianurării Munţilor Apuseni” şi a “distrugerii apei freatice şi a subsolului românesc prin fracturare”.

Tinerii protestatari de la Universitatea scandează “Uniţi, salvăm toată România”, “Nu corporaţia face legislaţia”, “Rezist, rezist, gazelor de şist”, “Demisia” şi “Ultima soluţie, înc-o revoluţie”.

Mai mulţi protestatari au arătat că sunt solidari cu oamenii din Vaslui care se opun explorărilor pentru gaze de şist şi că sunt şi împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

Citeşte şi Vaslui: Jandarmii au intervenit în forţă pentru a dispersa manifestanţii contra exploatării gazelor de şist

Cele mai citite

Condiția lui Iohannis pentru a ceda Ucrainei un sistem Patriot. România oferă sprijin militar Ucrainei doar dacă nu afectează propria apărare

Președintele Iohannis spune că ar fi acceptat, în principiu, cererea președintelui Biden ca România să cedeze Ucrainei unul dintre sistemele sale antiaeriene Patriot, pe...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă