11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Kate Middleton poartă o rochie Alexander McQueen

UPDATE: Kate Middleton poartă o rochie Alexander McQueen

UPDATE: Potrivit The Telegraph, rochia de mireasă a lui Kate Middleton a fost creată de Sarah Burton, director de creaţie la celebra casă de modă Alexander McQueen.

Kate Middleton a optat pentru o rochie marca Alexander McQueen pentru a combina tradiţionalul şi modernul într-o viziune artistică ce caracterizează munca celebrului designer, potrivit officialroyalweeding.org.

Kate Middleton a colaborat cu Sarah Burton, directorul de creaţie la casa de modă Alexander Mcqueen, spunându-i cum îşi doreşte să arate rochia.

Dantela aplicată pe rochie a fost realizată manual de Şcoala Regală de Cusut Manual. Florile aplicate pe tulle reprezintă trandafiri, trifoi şi narcise. Rochia este realizată din mătase şi satin, iar nasturii din spatele rochiei sunt acoperiţi cu organza.

Cei care au cusut rochia s-au spălat pe mâini la intervale de 30 de minute pentru a nu murdări materialul, iar acele de cusut au fost înlocuite la fiecare 3 ore.

Voalul este realizat din tulle şi prezintă flori cusute manual. Regina i-a împrumutat lui Kate Middleton tiara ce fixează voalul. Tiara a fost realizată de Cartier în 1936 şi a fost cumpărată de Ducele de York, devenit mai târziu Regele George al VI-lea, pentru Ducesă, ce a devenit Regina Elisabeta, Regina Mamă, cu trei săptămâni înainte să-i urmeze fratelui său la tron.

Tiara a ajuns în cele din urmă la Prinţesa Elisabeta, acum Regina, fiind un cadou de la Regina Mamă cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani.

Cerceii miresei Kate sunt realizaţi de Robinson Pelham. Cerceii au diamante în formă de frunze de stejar şi de ghindă, ce este plasată în centru. Inspiraţia designerului au fost însemnele reprezentative ale familiei Middleton ce includ ghinde şi frunze de stejar. Kate a primit cerceii în dar de la părinţii săi, în ziua nunţii.

Şi pantofii lui Kate Middleton au fost creaţi tot de echipa de designeri de la Alexander McQueen şi sunt realizaţi din satin ivoriu şi au broderii din mătase cusute manual.

Buchetul a fost realizat de Shane Connolly şi cuprinde flori cu semnificaţie pentru familia regală şi familia Middleton.

Florile din care este alcătuit buchetul sunt lăcrămioara (în limbajul floral semnifică reîntoarcerea fericirii), hyacint (stabilitate în dragoste), iedera (fidelitate, afecţiune, căsătorie), mirt (emblema căsătoriei, dragoste) şi garofiţe de grădină (în engleză Sweet William).

Kate Middleton a ales să se parfumeze cu „Creed Fleurissimo”, parfum creat de prinţul Rainier de Monaco pentru Grace Kelly, înainte de nunta lor. Verigheta lui Kate a fost creată de casa Wartski din aur galez.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă