23 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Judecătorul de la Tribunalul Pravova, cercetat pentru trafic de influenţă, a...

UPDATE. Judecătorul de la Tribunalul Pravova, cercetat pentru trafic de influenţă, a fost SUSPENDAT

UPDATE. Magistratul Petre Adrian Podea, de la Tribunalul Prahova, reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, a fost suspendat din funcţie, vineri, de către Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, relatează Mediafax. De asemenea, CSM a încuviinţat joi reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului .

Un judecător al Tribunalului Prahova este cercetat penal de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă, se arată într-un comunicat DNA remis România Liberă.

Judecătorul Tribunalului Prahova, Adrian Podea, ar fi acceptat în luna decembrie să primească suma de 3.000 de lei din partea administratorului SC Rusara Prodcom SRL, Sorin Florea. În schimbul sumei de bani, Adrian Podea ar fi urmat să determine un alt judecător să admită o cerere de eliberare condiţionată formulată de un fost angajat al firmei administrate de Sorin Florea, angajat pentru care s-a solicitat intervenţia executa o pedeapsa cu închisoare.

Podea i-a oferit judecătorului 2.000 de lei pentru a admite cererea, însă acesta a refuzat.

Pe 31 ianuarie 2013, Tribunalul Prahova a admis parţial un recurs în cazul angajatului, în sensul termenul de reiterare a cererii de eliberare condiţionată a fost redus. Completul respectiv a fost condus, atunci, de judecătorul Adrian Podea.

Tot pe 31 ianuarie 2013, Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă faţă de judecătorul Tribunalului Prahova, Adrian Podea.

Procurorii au dispus, ulterior, reţinerea inculpaţilor Adrian Podea şi a lui Sorin Florea.

Cei doi inculpaţi sunt prezentaţi Curţii de Apel Ploieşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Cele mai citite

De ce a ratat Iulian Dumitrescu Grand Prix-ul de la Monaco

Prin faptul că i s-a prelungit, săptămâna trecută, controlul judiciar impus la 1 februarie 2024, baronul liberal de Prahova, Iulian Dumitrescu, a ratat...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...

Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de ploi consistente, descărcări electrice şi vijelii, valabilă până mâine seară în 25...
Ultima oră
Pe aceeași temă