12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Avion dispărut cu 239 persoane la bord, urme de carburant găsite...

UPDATE: Avion dispărut cu 239 persoane la bord, urme de carburant găsite în Marea Chinei de Sud

UPDATE. Un italian şi au austriac, ale căror nume figurau pe lista de pasageri a avionului Boeing al Malaysia Airlines, dispărut cu 239 de persoane la bord deasupra Mării Chinei, nu se aflau de fapt în avion, eroarea venind din faptul că paşapoartele lor au fost furate, au anunţat autorităţile şi presa.

Cum au ajuns doi europeni să figureze pe lista de pasageri, fără să se şi afle la bord

Avioanele vietnameze care caută aeronava Boeing 777 a Malaysia Airlines, dispărută sâmbătă cu 239 de persoane la bord, au reperat două urme de carburant paralele şi având câţiva kilometri, în Marea Chinei de Sud, conform Mediafax.

“Două dintre avioanele noastre a detectat două urme de carburant de o lungime de aproximativ 15 până la 20 de kilometri, paralele şi la distanţă de aproximativ 500 de metri una de cealaltă”, a declarat în direct pentru televiziunea publică generalul Vo Van Tuan, adjunctul şefului Statului Major al armatei vietnameze.

“Nu suntem siguri de unde vin aceste urme de carburant, am trimis nave vietnameze” către această zonă, a adăugat el.

Un avion al companiei aeriene Malaysia Airlines cu 239 de persoane la bord si avand destinatia Beijing, a pierdut contactul cu turnul de control, dupa ce a parasit capitala malaeziana, a anuntat vineri compania, transmite AFP, informează Hotnews.ro.

Zborul MH370, ce transporta 227 de pasageri si 12 membri ai echipajului, a disparut sambata, la ora locala 02.40 (vineri, 20.40, ora Romaniei), potrivit companiei. Avionul a pierdut contactul cu turnul de control atunci cand se afla in spatiul aerian vietnamez.

Citeşte şi: Jurnalist român, dat dispărut în Florida după ce s-a prăbuşit cu avionul

Aparatul, un Boeing 777-200, a decolat din Kuala Lumpur sambata la ora locala 00.41 si urma sa ajunga la Beijing la ora 06.30 (00.30, ora Romaniei).

“Malaysia Airlines colaboreaza cu autoritatile care au activat echipele de cautare si de salvare pentru a localiza aparatul”, a declarat compania.

Malaysia Airlines au inregistrat putine accidente. In octombrie, un aparat bimotor Twin-Otter s-a prabusit la aterizare pe insula Borneo si s-a soldat cu moartea copilotului si a unui pasager. In 1977, un alt avion s-a prabusit in sudul Malaeziei, provocand moartea celor 93 de pasageri si sapte membri ai echipajului.

Citeşte şi: Un avion cu 14 persoane la bord A DISPĂRUT în nord-vestul Mexicului

Cele mai citite

Andrei Caramitru despre Nicușor Dan: “Așa dezastru colosal nu am văzut în viața mea”

Analistul economic Andrei Caramitru, fost consilier al președintelui USR, face un comentariu dur despre prestația lui Nicușor Dan ca primar al Bucuretiului, afirmând că...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă